Kapaklı, 19 Mayıs Mahallesi Hisaraltı Sokakta otomobili ile ilerleyen bir vatandaş, seyir halinde olan elektrikli bisikleti telefonuyla kayda aldı. Çocuk sürücüye ve arkasında bulunan 3 çocuğa, “Ehliyetiniz var mı?” diye soran vatandaş, elektrikli bisiklet kullanma yaşının ne kadar düştüğünü gözler önüne serdi. 

ŞAŞKINA ÇEVİRDİ 

Yaşları 15’ten küçük olduğu düşünülen 4 çocuğun elektrikli bisiklet ile ilçe içerisinde bulunan sokaklarda ve trafiğin olduğu bölgelerde seyretmeleri vatandaşları şaşkına çevirdi. 

TÜRKİYE GENELİNDE DAHA ÖNCE BİRÇOK KAZA YAŞANDI 

Daha önce ülkenin birçok yerinde küçük yaşlarda çocukların kullandığı elektrikli bisikletlerin kazaya karıştığı ve zaman zaman ölümlü olayların yaşandığı görüldü. Çeşitli illerde yaşanan kazalarla ilgili basına yansıyan haberler şöyle: Afyonkarahisar’da “Çocuk yaştaki elektrikli bisiklet sürücüsü kazada öldü”, İzmir’de “Elektrikli Bisiklet Kazası: İki Çocuk Ağır Yaralandı”, Antalya’da “Elektrikli bisikletle otomobile çarpan çocuk ağır yaralandı” ve Manisa’da “Elektrikli bisiklet devrildi, 13 yaşındaki sürücü yaralandı” 

ÖNLEM ALINMASI GEREKİYOR 

Altın her zaman kazandırır, müşterisine kaybettirmez Altın her zaman kazandırır, müşterisine kaybettirmez

Fakat bu yaşanan olumsuz durum ile ilgili herhangi bir denetim yapılmaması yaşanan kaza olaylarının zaman içerisinde artmasına sebep olurken nasıl bir önlem alınacağı merak konusu.