Kapaklı Ömer Halisdemir Mahallesinde yaşayan vatandaşlar, mahalle ortasında yapılan taş kırma işlemi ile ilgili yetkililere seslendi. Uzun zamandır tozdan nefes dahi alamadıklarını ifade eden vatandaşlar, yaşanan olumsuz durumun bir an önce çözülmesini istedi.  

“BUNU BURADA İSTEMİYORUZ” 

Hürriyet Caddesi kaderine terk mi edildi? Hürriyet Caddesi kaderine terk mi edildi?

Taş kırma işlemi nedeniyle çıkan tozdan dışarıda çamaşır dahi kurutamadıklarını ifade eden mahalle sakinleri, “Burasıyla ilgili dilekçe verdik. Hiçbir işe yaramadı. Belediye başkanını aradık, kendisi bize döndü ve buranın kalkmasının 4 ay süreceğini söyledi. Ben 17 senedir buradayım burası hep böyle. Buranın ihaleyle bana satıldığını söylediler. Galiba bunları koyacak bir yerleri yok burada çalışıyorlar o yüzden. Biz bunu burada mahalleli olarak istemiyoruz. 

“DAHA NEREYE BAŞVURMAMIZ GEREKİYOR” 

Biz vergimizi veriyoruz, her şeyimizi yapıyoruz. Burasının durumu neden böyle? Cam açamıyorsunuz, hiçbir şey yapamıyorsunuz. Arabaların üstü çamur gibi oluyor. Gözümüzü açamıyoruz, yoldan geçemiyoruz. Buraya geliyorlar eroin içiyorlar. Biz burada nefes alamıyoruz. Bir gün değil, iki gün değil her Allah’ın günü burası böyle. Buranın kalkması için daha biz nereye başvurmamız gerekiyor? Tüm pis insanlar geceleri buraya toplanıyor. Buraya ne ekip geliyor ne de başka bir şey. Gelseler bile burada taşların arkasına saklanıyorlar kimse görmüyor. 

Omer Nefes 1

“İLLAKİ İNSANIN BAŞINA BİR ŞEY Mİ GELMELİ” 

Mahallenin ortasında böyle bir şey tehlikeli. İllaki bir insanın başına bir şey mi gelmeli. Okul var, park var ve çevresinde evler var. Her şeyin tam ortasında taş kırıyorlar. Çocuklarımız rahatça sokaklarda oynayamıyor bile. Tozun pisliğin içinde sürekli kalıyorlar. Buradan çıkan toz bizi mahvediyor” dedi.  

“VATANDAŞLARIMIZIN SESİNİ DUYURMAK AMACIYLA ÖNERGE VERECEĞİZ” 

Vatandaşların sesini duyurabilmek için önerge vereceğini ifade eden CHP Kapaklı İlçe Başkanı Emir Tarcan, “Biz örgütümüz ile beraber vatandaşlarımızın sesini duyurabilmek için buradayız. Mahalle ortasında bulunan bu alan normalde depolama alanı olarak kullanılması gerekiyor fakat burada taş kırma işlemi yapılıyor. Biz de vatandaşlarımızın şikayetçi olduğu bu durumu mecliste duyurabilmek adına önerge vereceğiz. Mahalle sakinlerinin şikayetçi olduğu bu durumun bir an önce çözülmesi için elimizden ne geliyorsa yapacağız” ifadelerini kullandı.