Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi İlçe Tarım ve Orman Müdürü Murat Öner ve Gıda Kontrol Görevlileri ilçede faaliyet gösteren market, unlu mamüller, tatlı imalathaneleri, satış yerleri, pastane ve kasaplarda denetim gerçekleştirdi.

ÜRÜNLER DENETLENDİ

Denetimler kapsamında işletmelerin hijyen koşulları, ürünlerin muhafaza şartları, etiket bilgileri, son tüketim tarihleri (STT) ve tavsiye edilen tüketim tarihleri (TETT) titizlikle incelendi. Özellikle bayram öncesinde talebin yüksek olması beklenen unlu mamuller, tatlı, şeker ve şekerli mamuller üretim yerleri öncelikli olarak denetlendi. Denetimlerde kasapların hijyen ve işletme evrakları kontrol edildi. Kasapların soğuk hava depoları ve kıyma çekme makinelerinin temizliği incelendi. Soğuk hava deposunda süt ürünleri, beyaz et ve kırmızı et ürünlerini ayrı şekilde muhafaza etmeleri için kasap dükkanlarına uyarı yapılarak süre verildi.

DENETİMLER DEVAM EDECEK

ÇTSO üyeleri 10 kilometrelik doğa yürüyüşü gerçekleştirdi ÇTSO üyeleri 10 kilometrelik doğa yürüyüşü gerçekleştirdi

Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Yürütülen kontrol ve denetimlerin yanı sıra tüketicilerin gıda ile ilgili herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaları halinde, 174 Alo Gıda Hattı'nı kullanmaları önem arz etmektedir. Her türlü ihbar ve şikayetin titizlikle değerlendirilerek tüketicilerimizin güvenilir gıdaya ulaşmasına ve gıda denetimlerinin etkinliğinin artmasına katkı sağlayacaktır. Bayram süresince nöbetçi zehirlenme ekibimiz 24 saat hizmette olup vatandaşlarımızın şikâyetleri değerlendirilecek, güvenilir gıda kapsamında yürüttüğümüz denetimlere devam edilecektir" ifadelerine yer verildi.