Sistem sayesinde atıkların kontrolsüz depolanması önlenirken, geri dönüşüm potansiyeli olan malzemelerin yeniden özenli bir şekilde toplanılmasının sağlandığını dile getiren yetkililer, “Kent genelinde konumlandırılan çöp konteynerlerinin konumları bilimsel veriler ışığında değerlendirilerek; rotalama analizleri gerçekleştirildi. Bu sayede; en uygun çöp toplama rotası belirlenerek, verimlilik yükseltilirken ve maliyetlerde tasarruf yapılması sağlandı. Şarköy’ün merkezi ve mahallelerinde çöp araçlarının çıkışı, çöp toplama ve boşaltma noktaları Coğrafi Bilgi Sistemi sayesinde belirlenerek sayısal ve görsel harita oluşturuldu. GPS yardımıyla rotalama güzergâhı takip edilerek sürecin sağlıklı bir şekilde takip edilmesi sağlandı. Sürdürülebilir Katı Atık Yönetimi ve Coğrafi Bilgi Sistemi projesi ile çöp toplama verimliliği yükseltilirken, maliyet düşürüldü ve (CO2) karbon salınım oranının en aza indirildi” dedi.

BAŞKAN VAR ‘’TEKNOLOJİ VE BİLİMİN IŞIĞINDA KENTİMİZDE VE BÖLGEMİZDE İLKLERİ YAŞATMAYA DEVAM EDİYORUZ’’

Konuyla ilgili konuşan Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var, “Sürdürülebilir Katı Atık Yönetimi ve Coğrafi Bilgi Sistemi sayesinde çevre kirliliğini minimize ederek yüksek tasarruf sağlıyoruz. Şarköy Belediyesi olarak, çevre dostu ve sürdürülebilir projelere imza atarak kentimizi geleceğe emin adımlarla taşıyoruz. Belediyemizin başarılı bir şekilde uygulamaya başladığı Sürdürülebilir Katı Atık Yönetimi ve Coğrafi Bilgi Sistemi Projesi ile Trakya Bölgesinde çevreye duyarlılık ve atık yönetim konularında bir ilke imza atıyoruz. Çevremizi korumak, doğal kaynakları muhafaza etmek ve gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir Şarköy bırakabilmek adına tüm gücümüzle çalışıyoruz. İlerleyen süreçte de teknoloji ve bilimin ışığında tüm çalışmalarımızı Trakya’nın gözbebeği Şarköy’ümüz için gerçekleştirmeye devam edeceğiz’’ diye konuştu.

Vali Soytürk, zeytinin yağa dönüşme süreci hakkında bilgi aldı Vali Soytürk, zeytinin yağa dönüşme süreci hakkında bilgi aldı