Kapaklı Gazetesi - Türk Metal Sendikası Başkanlar Kurulu, Türk Metal Sanayicileri Sendikası'yla (MESS) yürütülen Grup Toplu İş Sözleşmesi sürecinde yapılan teklifin hayatın ve ekonominin gerçekleriyle bağdaşmadığını, sosyal diyalog kapısı açık bırakılmak kaydıyla 14 Aralık'tan itibaren iş yerleri ve kent meydanlarında eylemlere başlanacağını bildirdi.

Sendikadan yapılan yazılı açıklamada, Başkanlar Kurulunun, MESS ile yürütülen Grup Toplu İş Sözleşmesi'nde gelinen durumu değerlendirmek ve bundan sonraki süreçte izlenecek yol haritasını belirlemek üzere toplandığı belirtildi.

Türk Metal ve MESS arasındaki toplu iş sözleşmesi müzakerelerinin 12 Ekim'de başladığı hatırlatılan açıklamada, bugüne kadar geçen 60 günlük yasal sürede yapılan 5 oturum sonucunda sözleşme taslağındaki 49 maddenin kabul edildiği, 75 maddede ve sözleşmenin eki niteliğindeki 2 yönetmelikte ise anlaşma sağlanamadığı hatırlatıldı.

EYLEMLER BAŞLIYOR

14 Aralık Salı günü itibariyle eylemlere başlanacağı belirtilen açıklamada: "Sendikamız sosyal diyalog kapısını açık bırakmak kaydıyla yasal ve meşru eylemlere başlayacak, bu konudaki kararlılığını ortaya koyacaktır. Sendikamız, 14 Aralık Salı gününden itibaren, ayrıntıları daha sonra açıklanacak şekilde, iş yerlerinde ve kent meydanlarında eylemlere başlayacak, bu eylemler süreç içinde artarak sürdürülecektir. Bu amaçla, fabrikalarda ve iş yerlerimizin bulunduğu kentlerin meydanlarında kitlesel basın açıklamaları yapılacak, halkımızın metal emekçilerinin bu kutsal mücadelesine desteği sağlanacaktır. Türk Metal Sendikası üyeleri yine 14 Aralık günü MESS Genel Merkezine ve MESS'in bölge temsilciliklerine siyah çelenk koyacaktır. Bu eylemlerde MESS’in bu uzlaşmaz tavrı ve sendikamıza verdiği teklif protesto edilecektir. Sendikamız 20 Aralık Pazartesi gününden itibaren iş yerlerinde uygulanan fazla mesai uygulamasına son verecek, işverenin fazla mesai talepleri kesinlikle kabul edilmeyecektir." denildi.