Kapaklı Gazetesi - Tüm yurtta olduğu gibi Kapaklı’da da Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 84. yılı dolayısıyla tören düzenlendi.

Törene Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, kamu kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler, öğretmenler ve çok sayıda davetli katıldı.

SAYGIYLA ANILDI

Kapaklı’da ilk tören belediye meydanı Atatürk Anıtı önünde yapıldı. Program, Kapaklı Kaymakamlığı ve Kapaklı Belediye Başkanlığı'nın çelenklerinin Atatürk Anıtı'na sunulması ile başladı.  Saatler 09.05’i gösterdiğinde sirenlerin çalmaya başlamasıyla birlikte Gazi Mustafa Kemal Atatürk için saygı duruşunda bulundu. Saygı duruşuna siren seslerinin yanı sıra araçlar da korna sesleri ile eşlik etti. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okunarak, bayraklar yarıya indirildi. Programda siyasi parti temsilcileri de Atatürk anıtına çelenk sundular.

“BÜYÜK BİR DEVLET ADAMIDIR”

Atatürk Anıtı önündeki törenin sona ermesinin ardından anma programı, Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen program ile devam etti. Burada günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise Aziz Sancar Anadolu Lisesi Müdürü Recep Eray Tok yaptı. Tok, “Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 84.yıl dönümünde onu anmak, bizlere ve ülkemize kazandırdığı müstesna değerleri bir kez daha hatırlatmak için burada toplanmış bulunuyoruz. Her insanın kuşkusuz ki, doğması, büyümesi, yaşaması ve ölmesi değişmez gerçek olsa da; toplumların hayatlarında öyle kimseler vardır ki tıbben ölmüş sayılsalar da, bazen bir buluşla, bazen bir zaferle dünyayı daha yaşanabilir yer yaparak manen ve ruhen kalplerde olmanın anahtarını elde etmişlerdir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk bahsettiğim bu özellikleriyle yaptıkları ile sadece ülkemiz ve milletimiz adına değil, aynı zamanda dünya platformunda belli bir yere gelerek bunu başarmış kabiliyetli bir komutan, zeki bir siyasetçi ve Türkiye Cumhuriyeti Devletini kuran büyük bir devlet adamıdır.” dedi.

İlçe Müftüsü Şimşek’ten Kaymakam Gürdal’a ziyaret İlçe Müftüsü Şimşek’ten Kaymakam Gürdal’a ziyaret

“DÜNYA DEVLETLERİNİN TAKDİRİNİ TOPLAMIŞTIR”

Atatürk’ün tüm dünyanın takdirini topladığını belirten Tok, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘Ya İstiklal ya ölüm’ diyerek Türk Milleti ile birlikte girdiği bağımsızlık savaşının zafer ile sonuçlanmasının mimarı olmuş, ortaya koyduğu siyasi duruş ile tüm dünya devletlerinin ve devlet adamlarının istisnasız takdirini toplamıştır. Bahsettiğim tüm sebeplerden dolayıdır ki; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fikir ve düşüncelerini korumak, bu fikir ve düşünceleri gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak bizler için önemli bir vazifedir. Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha rahmet ve minnet ile yad ediyor, saygılarımı sunuyorum.” dedi.

DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Tok’un konuşmasının ardından 10 Kasım temalı ilçe genelinde yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ilçe protokolü tarafından ödülleri takdim edildi. Ödül töreninin ardından ‘Sizin İçin Atatürk Kimdir’ adlı video gösterisi ve ‘Atatürk’e Veda’ adlı oratoryo gösterisi duygu dolu dakikalar yaşattı. Gösteri ve sunumların ardından anma etkinlikleri sona erdi.