Tekirdağ’dan Çanakkale’ye doğru yola çıktılar Tekirdağ’dan Çanakkale’ye doğru yola çıktılar

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı ve Trakya Belediyeler Birliği Başkanı Dr. Candan Yüceer, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhurbaşkanı aday adayı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Toplum olarak ülkemiz, milletimiz, hukuk ve demokrasi adına son derece üzüntü verici bir sürece tanıklık ediyoruz.

Türkiye Belediyeler Birliği ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu'nun, belediye başkanlarının, bürokratların, iş insanlarının, gazetecilerin ve sanatçıların gözaltına alınmasına ilişkin gelişmeleri kaygıyla takip ediyoruz.

Kamu görevi yürüten ve kamusal kaynakları kullananların hukuk karşısında hesap vermesi ne kadar meşru ise hukuksal süreçlerin demokratik hukuk devleti ilkelerine uygun olarak yürütülmesi de o kadar elzemdir.

Yerel yönetimler halkımızın sesi, demokrasinin güvencesi ve hukukun temel dayanağıdır. Bunun bir gereği olarak Trakya Belediyeler Birliği, hukukun üstünlüğüne, millet iradesine ve demokrasiye sonuna kadar sahip çıkacaktır” ifadelerini kullandı.