Kapaklı Gazetesi -  19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle kutlama mesajı yayımlayan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, "Bu toprakları bize vatan kılan tüm Şehitlerimizi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ebediyete irtihal eden tüm Gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum." dedi.

Valı Yıldırım mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e 19 Eylül 1921 tarihinde “Mareşal Rütbesi” ve “Gazilik” unvanı verilmiştir. 19 Eylül günü, ülkemizde çeşitli etkinliklerle “Gaziler Günü” olarak anılmaktadır. Bu tarih, aynı zamanda Şehitlerimize ve Gazilerimize duyduğumuz minnet ve saygının da açık bir göstergesidir.

Türk Milleti, tarihi boyunca vatanı, bayrağı, bağımsızlığı ve kutsal saydığı değerler uğruna büyük mücadeleler vermiş ve eşsiz zaferler kazanmıştır. Bu uğurda her zaman canını seve seve ortaya koyan Milletimiz, Şehitlik ve Gazilik mertebesine ulaşmıştır. 

Milletimizin ve Ülkemizin varlığını devam ettirmesi, Anadolu topraklarının vatan kılınması, Şehitlerimiz ve Gazilerimiz sayesindedir. Vatanımızın bölünmez bütünlüğünün korunmasını ve Milletimizin birlik ve beraberlik içerisinde kardeşçe yaşamasını sağlayan Şehitlerimiz ve Gazilerimizdir.

Şunu herkes bilmelidir ki, Şehitlerimizin ve Gazilerimizin bizlere emanet ettiği Vatanımızı aynı şuurla korumaya, Milli mücadele ruhuyla daha çok çalışmaya ve ülkemizi daha iyi yerlere getirmek için gayret etmeye devam edeceğiz. Milletimizin onurlu yürüyüşünü devam ettireceğiz. 

Vatanımızın bölünmez bütünlüğünü ve ebedi varlığını korumak, Milletimizin birlik, beraberlik, barış ve huzurunu sağlamak için canlarını hiç tereddüt etmeden siper eden tüm kahraman Gazilerimizin “Gaziler Günü” nü kutluyorum.

Bu vesileyle, bu toprakları bize vatan kılan tüm Şehitlerimizi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ebediyete irtihal eden tüm Gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum."

Kanserle mücadelede erken tanının önemi anlatıldı Kanserle mücadelede erken tanının önemi anlatıldı