Kapaklı’da yaşanan ve Çerkezköy Anadolu Lisesi öğrencisi Hasan Hüseyin Demirel, eşit ağırlık bölümüne 481,53 puan alarak 1330’uncu oldu. Gösterdiği başarı ile Çerkezköy il ikincisi olan Çerkezköy Anadolu Lisesi öğrencisi Hasan Hüseyin Demirel, Kapaklı Gazetesine özel YKS’ye hazırlık süreci ve sonrası hakkında açıklamalarda bulundu.  

KENDİNİ TANITIR MISIN? 

Sınavda elde ettiği başarının kaynağının çok çalışmak olduğunu söyleyen Demirel, “Ben 17 yaşındayım. Çerkezköy Anadolu Lisesi’nden mezun oldum. Bu sene yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda 1330’uncu oldum. Yapmış olduğum bu sıralama ile Çerkezköy’de ikinci olmuşum.  

SINAVA NASIL ÇALIŞTIN? 

Sınava hazırlık sürecinde çok çalıştım. Yaptığım başarıdaki ana etken bu. Bu sene sınavın TYT kısmı zor değildi. Genellikle girmiş olduğumuz denemeler gibi orta ve zor seviye arasındaydı. Ama AYT kısmında mantık olan bölüm bana göre zordu.  

SINAVDA İSTEDİĞİN BAŞARIYI YAKALADIN MI? 

Sınavda almak istediğim sonucu 200-300 kişi fark ile kaçırdım. Çünkü ben netlerimi hemen hemen tahmin ettiğimden dolayı kazanabileceğim sıralamayı biliyordum. AYT matematikte bir soruyu yanlış hatırlıyormuşum. Kafamda ona göre bir sıralama oluşturmuştum. Bir soruyu yanlış yapmam ile sıralamam bu kadar fark etti. Şu anda devlet üniversitelerinden Galatasaray, ODTÜ ve Boğaziçi’yi düşünüyorum. 

BUNDAN SONRA SINAVA GİRENLER NASIL HAZIRLANMALI? 

İl Milli Eğitim Müdürü Yeniyol, liselerde inceleme gerçekleştirdi İl Milli Eğitim Müdürü Yeniyol, liselerde inceleme gerçekleştirdi

Bundan sonra sınava girecek olan öğrenciler öncelikle disiplinli olmaları lazım ve çalışmayı sınava kadar bırakmamaları lazım. Bu ikisi zaten başarılı olabilmeleri için yeterli olur” dedi.