Kapaklı'nın en büyük sorunu sizce nedir? Evet, duyuyorum sizi çünkü bende Kapaklı'da yaşıyorum ve aynı sorunları yaşıyorum.

Kapaklı artık köy değil ciddi bir nüfusa sahip her geçen gün de göç alan bir istihdam ve yaşama merkezi olmaya hızla devam ediyor.  Kapaklı'nın sorunları artık bir köy gibi değil, bir şehir statüsünde çözüme kavuşturulmaya ihtiyacı vardır. Evet, Kapaklı'da birçok sorunumuz birçok üstü örtülen problemlerimiz var. Görüyorum ki maalesef birisi çıkıp "kral çıplak" diyene kadar bu sıkıntıların üzeri örtülmeye ve görmezden gelinmeye devam edilecek. Amacım ne rant elde etmek ne meşhur olmak ne de kimseden bir beklentiye girmektir. Amacım Kapaklı'da yaşayan insanların bir nefes alabilmesine yardımcı olmak sesini duyuramayan halkın sesi olmaktır. 

Esnaf olmayan fabrikada çalışan işten evine evinden işine gidip gelen vatandaş ne ister?  Çok kolay ve çok basit değil mi? Bu şekilde hayatını devam ettiren insanlar belki de belediye ile yılda bir kez veya yılda iki kez işi olur. İşten çıkıp evine geldiğinde huzurla evinde oturmak, gece rahat uyumak, sabah uyanıp işine gitmek ve boş zamanların da çocuğuyla çoluğuyla dışarıya çıkıp rahat dolaşabileceği nefes alabileceği bir yeşil alan olmasından başka belediyeden hiçbir şey istemez. Bir de çevresinin temiz olması tabii.

Zabıta Müdürlüğü Kapaklı Zabıtası ve büyükşehir zabıtası dâhil asli görevini unutup şikâyet üzerine çalışan bir kurum haline nasıl geldi? Şikâyet olmadığı sürece hiçbir işle ilgilenmeyen bir kurum oldular. Kapaklı'da bir işletme açacaksanız buranın açacağınız işe uygun olup olmaması çevrede ikamet eden insanların rahatsız olup olmayacakları önemli değil yeter ki şikâyet olmasın diye çalışan bir kurum oldu zabıta müdürlüğü.

Örneğin hurdacı işletmesi açacaksınız hurdacı ve geri dönüşüm açabilmeniz için arsanızın konut alanında olması evlerin içinde olması insanlara yazın ekşi ekşi kokması, kışın pisliğinden geçilmemesi, bırakın kaldırım işgali yapmasını yol işgali bile yapması önemli değil yeter ki şikâyet olmasın. Bu kurumlar işlerini bu şekilde yaparak vatandaşları karşı karşıya getirmekten başka bir şey yapmıyorlar. 

Başta söyledik ya insanlar ne ister? İşinden gelip huzurla evinde yatıp sabah huzurla uyanmak.  İnsanlar her sabah hurdacının vinç sesiyle uyanmak zorunda mı? İnsanlar sabah kalebodur depocusunun forklif sesiyle uyanmak zorunda mı?  İnsanlar sabah lastikçinin kompresör sesi ile uyanmak zorunda mı? İnsanlar sabah kerestecinin hızar sesiyle uyanmak zorunda mı? Bu zabıta müdürlüğü ne iş yapıyor bu işletmelere neden müdahale edilmiyor belki de bu işletmelerin önünden günde on kez gelip geçen zabıta bu işletmeleri şehir içinden neden çıkartmıyor evlerin yanı başın da bu tür işletmelerden bir sürü var ama tabi vatandaş önemli değil sizin için bu işletmeler önemli. 

Eğer böyle bir işletme açacaksanız Kapaklı'ya gelip bir arsa bulup üzerine hemen hurdacı geri dönüşümcü, keresteci, marangoz, pimapen atölyesi, mermer atölyesi ve lastikçi yapabilirsiniz. Belediyemiz ve zabıta müdürlüğümüz size hiçbir zorluk çıkarmayacaktır. Çünkü görevlerini yapmıyorlar.

Geri dönüşümcünün kamyonunun insanlara kaza yaptırdığında sorumlusu kim olacak? Bir kalebodur deposunun yolda mal indirirken forklifinin bir çocuğu ezdiğin de sorumlusu kim olacak? Bir kerestecinin deposunda yangın çıkıp evlere sıçradığını görürsek sorumlusu kim olacak? Bir pimapen atölyesinde yangın çıkıp apartman yanarsa sorumlusu kim olacak?

Kapaklı Belediyemiz ve zabıta müdürlüğümüz sade bir vatandaş olarak bizim en büyük problemimiz bu tür işletmelerin evlerin içinden mahalle içinden çıkartılmasıdır.  Çünkü sade bir vatandaş evinde rahatla uyumak ve sabah huzurla uyanmak istiyor. Ne demiştik Kapaklı'nın artık silkelenip kendine gelme vaktidir.

Sade bir vatandaş başka ne ister dedik, vakit buldukça çocuğuyla çoluğuyla bir nefes almak için yeşil alan bu konu da şanslı olan mahallelerimiz var tabi yıldız kent kocaman bir park değişik organizasyonlar insanları mutlu ediyor. Yıldızkent parkının yapımın da emeği olan herkese bu konuda belediye ve belediye başkanımıza teşekkür etmek lazım. Diğer mahalleler Bahçelievler derenin olduğu kısıma millet bahçesi projesi vardı. Ama başkanımız unuttu galiba Bahçelievler ve Cumhuriyet Mahallesinin bir kısmı bu konuda unutuldu galiba? Bu mahallelere veya ortaya Yıldızkentteki gibi büyük ve organizasyonların yapılacağı insanların nefes alacağı bir alan yapılması ve seçim vaadinde olan Bahçelievler Millet Bahçesi yapılmasını insanlar hasret ile beklemektedirler. 

Bir de Cumhuriyet Mahallesi okulların karşısın da bulunan çamlık var. Tabi sevgili belediye bu çamlık konusun da insanlar size çok kırgın. Ne istediniz garibanın nefes aldığı Çamlık Parktan? Bu alanda insanların gidebileceği bir yeşil alan zaten yok. Çamlık Sosyal Tesisleri adı altında buraya işletme yapmanız çok yanlış. Düşünün ki bir ailenin arabası yok, sekiz dört vardiyasında çalışmış bunalmış, evine gelmiş. Çocuklarını alıp çamlıkta bir semaver demleyip çay içmesi, bir ızgara yapması mı zorunuza gitti de çamlığı böldünüz. Akşamüstü siz hiç bu yeşil alana gitmediniz mi? Nasıl kalabalık, gitmiş iseniz ve bu kalabalığı görmüş iseniz nasıl böldünüz bu çamlığı.  Burada çamlığa sosyal tesis yapıp ona buna peşkeş çekmenizle ilgilenmiyoruz bizim derdimiz sade vatandaşın düşündüğüdür. Bu alan da başka projelerinde olduğunu duyduk sakın yapmayın! Bu evlerin içinde kalan son yeşil alanı heba edip arabası olmayan ve başka yerlere gitme imkânı olmayan sade vatandaşın elinden bu yeşil alanı almayın!

Bu konu da belirtmeden geçemeyeceğim çünkü anlayamıyorum Cumhuriyet Mahallesi Mithatpaşa Caddesi üzerinde bir park yapılmış. Yapanların eline sağlık ama park hemen hurdacının bitişiğine yapılmış. Bir iş yapılmış gözüksün diye işte bu kadar yapılır. Vatandaşlar burada yapılan parkta oturup hurdacıdan üzerlerine bir şey sıçrayıp yaralanmak için mi? Yoksa hurdacının pis kokusunu çekmek için mi? Yoksa hurdacıdan gelen bir fare tarafından ısırılmak için mi oturmalı bilemedim. 

Cumhuriyet Mahallesi'ndeki futbol sahasını herkes bilir. Belediye başkanım ve birim müdürlerim siz sabah hiç kalkıp bu sahada yürüyüş yapan kaç kişi var baktınız mı? Ben söyleyeyim baya kalabalık bir kişi topluluğu var. Bu insanlar neden yeşillikler içinde yürüyüş yolu olan bir parkda yürüyüş yapmasınlar?

Sevgili belediye bu tür yerlerin sayısını arttırıp çoğaltmanızı ve Kapaklı'yı yeşil ve parklar içinde bir Kapaklı yapmanızı beklerken ve isterken evlerin içinde kalmış son yeşil alanı da almayın vatandaşlardan. Bahçelievler’de seçimde söz verilen millet bahçesi yeşil alanını istiyoruz. 

Birde çevre temizliğimiz var tabi temizlik olmazsa olmaz hijyen önemli. Bu konuda çöp konteynerlarımızın dolup taşmış etrafına çöpler saçılmış bir görüntü Kapaklımızda göremezsiniz belediye başkanımız ve çalışan personele çok teşekkür ederiz. Çöp konteynerlarımız zamanında boşaltılıp etrafı temizlenip güzel bir çalışma yapmakta belediyemiz. Bunun dışında yol kenarlarında kurumuş ot temizliği yapılmamakta ve şehir içinde hayvan bakılmakta bir çok yerde koku oluşmakta bunların şehir dışına çıkarılması gerekmektedir. Hurdacının, atölye ve depoların olduğu bölgelerde fare ve haşere dediğimiz insan sağlığını kötü etkileyen hayvanların olduğunu da duymaktayız. 

İlçemize iki önemli yatırım yapılmakta bu yatırımlarda emeği olanlardan, öncü olanlardan ve nokta kadar vesile olanlardan Allah razı olsun. Birincisi trafik sorununu çözmek için yapılan üst geçit yol projesi ikincisi ise devlet hastanemizdir. Peki bu iki projenin yapımında Kapaklı Belediyemiz neresinde, ne kadar en başta söyledik ya vesile olanlardan Allah razı olsun artık devletin ve hükümetin yaptırdığı bu projelerle övünmeyi bırakın siz ne yaptıysanız onunla övünün devlet hükümet yapıyor bizim belediye kendine prim kazanmaya çalışıyor. İnsanlar artık cahil değil arkadaşlar bırakın başkalarının yaptığı projelerle övünmeyi siz de bir proje yapın da bizde beledimiz ile övünelim.

Tabi bunların dışında Kapaklımız ile alakalı birçok konu var ama en basitten başlamak lazım değil mi? Sevgili belediye başkanımız ve çalışanlarımız en basitinden sade vatandaşın istediklerinden ve yaşadıkları sıkıntıdan bahsetmek istedim. 

İşte üç maddede sade vatandaşın sorunları ve çözümlerini elimizden dilimizden geldiğince paylaştım. Ben her başkanın vatandaşını memnun etmek istediğine inan bir insan olarak bu yazıyı okuyan başkanımızın da sade vatandaş olarak bizlerin bu problemlerini çözeceğine inanıyorum.