28 Temmuz Pazar günü saat 14.00’da CHP Kapaklı İlçe Başkanlığında yapılan adaylık açıklama etkinliği ile birlikte Burak Kurtuldu, CHP Kapaklı İlçe Gençlik Kolları Başkan Adaylığını açıkladı. 

"GENÇLİK KOLLARI BU PARTİNİN MUTFAĞIDIR"

Gerçekleştirilen adaylık açıklama töreni öncesi konuşan CHP Kapaklı İlçe Başkanı Emir Tarcan, “Yaklaşık 4-5 yıl öncesinde gençlik kollarında adaylığımı ben açıklamıştım. 2019’un sonları veya ortalarıydı. Basının önünde gençlik kollarına adım atmak için açıklamamı yapmıştım. O günden itibaren 4 yıl gençlik kolları başkanlığı yaptım ve son 1 yıldır da ilçe başkanıyım. Bu heyecan inanıyorum ki şu anda Burak’ta da var. Çünkü gençlik kolları, gençlik kollarından yetişmiş birçok siyasetçinin başlangıç noktası ve okuludur. Ülkemizde büyük başarılar elde etmiş bütün siyasetçilerin alt yapısı gençlik kollarından gelmektedir. Gençlik kolları bu partinin mutfağıdır, tozunu yutmanın yeridir. O yüzden gençlik kolları çok önemli bir yerdir. Bülent Ecevit’in de dediği gibi gençlik kolları partinin yan kolları değil öz gücüdür.  

Başkan Tarcan: Belediye çalışanlarına maaşlar eksik yatıyor Başkan Tarcan: Belediye çalışanlarına maaşlar eksik yatıyor

Burak Aday 2

“YÜREKTEN TEBRİK EDİYORUM” 

Bu heyecanla aday olmuş arkadaşımıza da gönülden başarılar diliyorum. Sanırım şu anda kongre süreci tek adaydan ilerliyor ama başka bir aday çıkarsa onun da açıklamasını burada yapacağız. 2019 yılında ben gençlik kolları başkanı olduğumda, yaklaşık 4 sene benim yönetimimde bulunan çok güzel insanlar vardı. Bunun bir tanesi gençlik kollarında başkan yardımcımdı o da Ahmet Samet Işık’tı. Gençlik kollarında bayrağı daha da ileri taşıdı o yüzden kendisini yürekten tebrik ediyorum.  

“CESARETİ İÇİN KUTLUYORUM” 

Aynı gençlik kollarında bir başkan yardımcım daha vardı o da Burak Kurtuldu’ydu. Ben gençlik kolları başkanıyken yönetimdeydi bugün ise kendisi aday. O yüzden kendisini bu cesareti için tebrik ediyor ve kutluyorum” ifadelerini kullandı. 

“CANIM KARDEŞİM GENÇLİK KOLLARINI DEVRALACAK” 

Burak Kurtuldu’nun gençlik kollarını devralacağını söyleyen CHP Kapaklı İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Samet Işık, “Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Kongresi takvimi açıklandı. 11 İlçemizde yapılacak olan seçimlerde her bir adayımıza başarılar diliyorum. İlçemizde yıllardır mücadele ettim. Omuz omuza bayrak astığım, pankart astığım, broşür dağıttığım, sokaklarda sabaha kadar mücadele ettiğim benim canım kardeşim Burak Kurtuldu bugün adaylığını burada açıklıyor. Bütün gençlerin nezdinde azimle ve inançla gençlik kollarını devralacak. 11 Ağustos’ta Atatürk Kültür Merkezimizde büyük kongremiz olacak. Demokrasi şölenine bütün partilileri davet ediyorum” diye konuştu. 

Burak Aday 1

“BÜTÜN ÇALIŞMALARDA OMUZ OMUZAYDIK” 

Tüm partililerden beyaz listeye destek isteyen CHP Kapaklı İlçe Gençlik Kolları Başkanı Adayı Burak Kurtuldu, “Kısaca sizlere kendimden bahsetmek istiyorum. Partiye emek vermiş, bayrak asmış, 20’li yaşlarını dolu dolu partide geçirmiş bir kardeşiniz, arkadaşınızım. Bir çoğunuz ile 2018 genel seçimleri 2019 yerel seçimleri, 2023 ve 2024 seçimleri dahil olmak üzere bütün çalışmalarda omuz omuzaydık. Beni sokaklarda broşür dağıtırken köprülerde pankart asarken hatırlarsınız. Bu partinin tozunu yutmuş bir evladınız, bir kardeşiniz ve bir yol arkadaşınız olarak karşınızdayım. 

“MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ” 

Bugüne kadar partimize emek vermiş tüm büyüklerimize sizlerin huzurunda teşekkürlerimi sunuyorum. Adaletin savunucu olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin her zaman savunucusu olacağız. Haksızlıklar karşısında sessiz kalmayacak Atatürk’ün devrimleri ışığında mücadelemizi sürdüreceğiz. Bizler her zaman Atatürk’ün gösterdiği yolda yürüyeceğiz. Bu sorumluluk bilinci ile 11 Ağustos Pazar günü Atatürk Kültür Merkezi’nde İlçe Gençlik Kolları Kongresinde aday olduğumu açıklıyor, sizleri beyaz listeye destek olmaya davet ediyorum” dedi.