Kapaklı Gazetesi - Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla bir program tertip eden Yağmur Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Akın Yılmaz, Kapaklı’da görev yapan din görevlilerinin bu özel gününü kutladı.

“GÖNÜLLERİMİZİ BİRLEŞTİREN MEKANLARDIR”

Programda konuşan Yağmur Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Akın Yılmaz, “Camilerimiz, yaradan ile aramızdaki kulluk bağlarını pekiştiren bizleri manevi huzura kavuşturan birlik ve beraberliğimizi güçlendiren bizleri hayata hazırlayan ve 365 gün açık olan manevi birer okuldur. Din görevlilerimiz de toplumumuzun her kesiminin her türlü ihtiyacında yardımına koşan doğum ile ölüm arasında bizlere yol göstermeyi ve yardımcı olmayı vazife bilen gönüllü birer öğretmendir. Bizim kültürümüzde geçmişten bugüne kadar camilerimiz sadece ibadetlerimizi yaptığımız bir mekan değil aynı zamanda tarihimizin ve kültürümüzün de bir arada yaşatıldığı bir merkezdir. Camiler toplumumuzda ihtiyaçların karşılandığı sorunların çözüme kavuşturulduğu, kimsesizlerin himaye edildiği, bireysel ve sosyal güzel düzlemde her türlü edep adap ilim ve irfanın aşılandığı birer mekteptir. Camiler her türlü benlik duygusundan arınarak bedenlerimizle beraber gönüllerimizi de birleştiren mübarek mekanlardır. Kimi zaman huzur ve sükün kimi zamanda umut ve teselli kaynağıdır.” dedi.

Yılmaz konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: "Kimi zaman huzur ve sükün kimi zamanda umut ve teselli kaynağıdır. İnsanların sahip oldukları renkler ırklar ortadan kalkarak eşit bir şekilde bir araya geldikleri yanyana Allah'ın huzurunda birlikte secdeye varlıkları yerlerdir camiler. Camilerimizin bu hususi rolünü sürdürmesinde en büyük görev elbetteki din görevlilerimizindir. Din görevlilerimiz olmasa camiler boş kalır ve bu görevleri yerine getiremezler. Din görevlilerimizin özverisi halkımızın itibarı sayesinde camilerimiz sadece maddi değil mana itibari ile de imar edecek olan din görevlilerimizdir.

Bakan Uraloğlu: Köprüyü açmanın mutluluğunu yaşıyoruz Bakan Uraloğlu: Köprüyü açmanın mutluluğunu yaşıyoruz

Bu vesileyle iyiliği gösterip kötülükten sakındıran, güzel ahlaklı olmayı öğütleyen, yüklemenin yanında çevresindekilere en güzel şekilde örnek olan başta siz din görevlilerimize ve bizi buraya gelerek onurlandırılan tüm dostlara yürekten gönülden teşekkür ediyorum . Bu vesile ile hayatımıza rehberlik eden ve toplumumuzun manevi mimarları olan din görevlilerimizden camilerimizin en değerli varlığı olan cemaatimizden ahirete irtihal edenlere rahmet, hayatta olanlara sağlık ve huzurlu bir ömür diliyor, katılımlarınızıdan dolayı başta sayın müftümüz olmak üzere herkese yürekten gönülden teşekkür ediyorum."