Saray Belediye Meclisi olağanüstü toplantısı Saray Belediye Başkanı Abdül Taşyasan başkanlığında 9 Ağustos Cuma günü Saray Atatürk Kültür Merkezi Ali Gürsü Ergene Nikah ve Toplantı Salonu’nda yapıldı. 

Düzenlenen olağanüstü toplantıda tek gündem maddesi olan 14. Geleneksel Kültür Sanat ve Barış Festivali görüşüldü. Gündem maddesini oylamadan önce söz alan Saray Belediye Başkanı Abdül Taşyasan, “Festivaller şehrin aynasıdır. Sosyal belediyeciliğin olmazsa olmazları arasındadır. Festivalimizi organize etmek için 7’si belediye meclis üyelerimizden 6’sı da ilçemizdeki STK’lardan olmak üzere 13 kişilik bir komite kuruyoruz. 

“BELEDİYEMİZDEN ÇOK CÜZİ MİKTARDA PARA ÇIKACAK” 

CHP’li Yontar’dan Müftü Yardımcısına Atatürk tepkisi CHP’li Yontar’dan Müftü Yardımcısına Atatürk tepkisi

Belediye bütçesinden çıkacak meblağı önümüzdeki günlerde düzenleyeceğimiz basın toplantısında kamuoyu ile paylaşacağız. Belediyemizden çok cüzi miktarda para çıkacak. İki tane sanatçımız olacak. 25 Ağustos Pazar günü Aleyna Tilki ile başlayacak festival 30 Ağustos Zafer Bayramı gecesi Mustafa Ceceli ile son bulacak” dedi. 

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ 

Başkan Taşyasan konuşmasının ardından, meclisten oy birliği ile festival için tüm iş ve işlemlerin yetkisi için yetki aldı.