ORC Araştırma Şirketi tarafından vatandaşların kadın yerel yöneticiler ile ilgili kanaatini tespit etmek amacıyla 5 – 12 Eylül tarihleri arasında kadın belediye başkanlarının görev yaptığı 5 büyükşehir, 6 il ve seçmen sayısı 150 binin üstünde olan 10 büyükşehir ilçesinde toplam 10 bin 680 katılımcı ile “Kadın Büyükşehir Belediye Başkanlarının Başarı Düzeyi” adlı anket yapıldı. 

FATMA ŞAHİN İLK SIRAYI ALDI 

Yapılan bu ankete göre; Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin yüzde 59.7 oyla birinci, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer yüzde 56.3 oyla ikinci, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu yüzde 55.9 oyla üçüncü, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce yüzde 54.1 oyla dördüncü ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Serra Bucak yüzde 53.5 oyla beşinci oldu. 

BAŞKAN YÜCEER MEVCUT BAŞARI ORANINI YÜZDE 6.04 YÜKSELTTİ 

Palamutlar tezgahta yerini aldı: Fiyatlar düşecek Palamutlar tezgahta yerini aldı: Fiyatlar düşecek

Ayrıca 31 Mart seçimlerinde yüzde 38.82 oy alan Fatma Şahin, mevcut başarı oranını en çok yükselten başkanı olurken 31 Mart seçimlerinde yüzde 64.09 oy alan Ayşe Serra Bucak en çok düşüş yaşayan belediye başkanı oldu. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer ise 31 Mart seçimlerinde aldığı yüzde 50.26 oyu yüzde 56.3 mevcut başarı oranına yükseltti.