Kapaklı’da faaliyet gösteren spor kulüplerinin yöneticileri ve basın mensupları ile kahvaltı programında bir araya gelen Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Tekirdağ’da İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gittiğimde, federasyona gittiğimde; ‘Kapaklı’da neler oluyor?’ diyorlar. Diğer ilçelerin okulları, Kapaklı’nın öğrencileriyle müsabakalara girmek istemiyorlar. Kaybedeceklerini daha baştan kabul ediyorlar.” dedi.

cengiz-vural-kapakli

“HEPİMİZ ZARAR GÖRECEĞİZ”

Kapaklı Çamlık Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen kahvaltı programında ilk konuşmayı yapan Kapaklıspor Kulüp Başkanı Cengiz Vural, “Faaliyette olan tüm spor kulüplerimizin sıkıntıları var. Hepimizin ortak amacı Kapaklı’yı sportif anlamda daha iyi yerlere getirmek. Çocuklarımızın üzerine düşmezsek, el atmazsak sonraki süreçte hepimiz bundan zarar göreceğiz. Kapaklı zengin bir nüfus. Zenginliğimizle, çeşitliliğimizle her yerden vatandaşımızın olması çocuklarımızın becerilerine de yansımakta. Bizim üzerine düştüğümüz genç nüfusumuz. Çocuklarımızın yeteneklerini en üst noktada profesyonelleştirme amacındayız.” dedi.

“HEDEFİMİZİ 2.500’E ULAŞMAK”

Kapaklıspor olarak bu sene başarılı bir sezon geçirdiklerini ifade eden Vural, “Futbolda bu yıl yine BAL’a yükselerek, mücadele etme başarısı gösterdik. Altyapılarda U-18 Takımımız, Tekirdağ’da ikinci olarak bölge finallerine katılmaya hak kazandı. Orada ilçemizi temsil ettik. Şu anda altyapı spor okullarında bin 200’e yakın lisanslı oyuncu sayısına ulaştık. Yeterli mi? Değil. Hedefimiz 2 bin 500’e ulaşmak.” diye konuştu.

karamehmetoglu-kapakli

“ŞU ANDA GALATASARAY’DA OYNUYOR”

Vural’ın ardından Kapaklı Sitespor Kulüp Başkanı Ersan Yalçın Karamehmetoğlu söz aldı. Karamehmetoğlu, “U-13 Ligi’nde de şampiyon olduk. U-12 Ligi devam ediyor. U-11 Lig’inde de bir maç daha aldığımızda şampiyonuz. Sitespor’un gururlarından bahsetmek istiyorum. Tugay Güner, 2004 doğumlu. Altınordu’ya transfer oldu, profesyonel oynuyor şu anda. Mehmet Alpay, 2003 doğumlu. O da şu an Altınordu’da futbol hayatını sürdürüyor. İnanç Gürbüz, 2005 doğumlu. Şu anda Galatasaray’da oynuyor. Yakup Doğan, Eskişehir’de. Emirhan Harmancı, Eskişehir’de. Bunlar, altyapılarımızdan profesyonel takımlara vermiş olduğumuz oyuncularımız.” ifadelerini kullandı.

ozgur-cengiz-kapakli

“ŞAMPİYONLUK HEDEFLİYORUZ”

Programda konuşan Karaağaçspor Kulüp Başkanı Özgür Cengiz ise, “Bunu tam anlamıyla başardığımız zaman kulübün kurumsal kimliğiyle beraber hiç kimseye ihtiyacımız olmadan, yolumuza başarılarla devam edeceğiz. Biz göreve geldiğimizde 25 lisanslı futbolcumuz vardı, şu anda bizim 65 tane lisanslı sporcumuz var” derken, Kapaklı Kartalspor Kulübü Başkanı Mücahit Akten de lige katıldıkları ilk yılda şampiyon olduklarını belirterek, “Ben kulübümüzün şampiyon takımında oyuncu olarak yer almıştım. Şampiyonluğu tattım. Şampiyonluktan sonra kulüp başkanlığını devraldım. Şu an kulübümüz 1. Amatör Lig’de faaliyet gösteriyor. Şampiyonluk hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

taner-diril-kapakli

“GURUR VERİCİ”

Bu sezon şampiyon olan Pınarçaspor Kulübü’nün Başkanı Taner Diril de “Kapaklı’mızın isminin sportif faaliyetlerdeki başarılar ile duyulması bizi memnun ediyor. Her konuda olduğu gibi spor dallarında da başarılar elde eden bir ilçeyiz. Bu gurur verici.” dedi.

kartalspor-kapakli

“AMACIMIZ KADIN FUTBOL TAKIMINI KAPAKLI’YA KAZANDIRMAK”

Kapaklı Kartalspor Kulüp Başkanı Mücahit Aktan, “Biz ilk lige katıldığımızda şampiyon olduk ve ben kulübümüzün şampiyon takımında oyuncu olarak yer almıştım. Şampiyonluğu tattım, şampiyonluğu aldıktan sonra da kulüp başkanlığını devir aldım. Şu an kulübümüz birinci amatörde faaliyet göstermekte, elimizden geldiği kadarıyla şampiyonluğu hedefliyoruz. Bu yılki hedefimiz kadın futbol takımımızı, başkanımızın da önderliğinde, Kapaklımıza kazandırmak. Bu yıl için yöneticilerimizle birlikte öyle bir hedef koyduk.” dedi.

basketbol-kocu

“KAPAKLI İÇİN AZIMSANMAYACAK BÜYÜK BAŞARI”

Diril’in ardından söz alan ve Kapaklı’nın Türkiye Basketbol Lig’lerindeki hızla yükselişinin gurur verici olduğunu ifade eden Kapaklı Spor Basketbol Takımı antrenörü Kadir Serdar, “Benim kariyerimdeki son 8-10 sezon, Süper Lig takımlarında yardımcı antrenörlük yaparak geçti.  Kapaklıspor ile anlaşmadan önce Galatasaray’da yardımcı antrenörlük yapıyordum. Kapaklıspor’un bir parçası olmak, ilçede bir şeyleri hayal etme ve var etme isteği beni çok heyecanlandırdı. Kapaklı Belediye Başkanımız Mustafa Çetin önderliğinde Kapaklı’ya geldim. 12 ay gibi kısa bir sürede Türkiye Liglerinde iki tane final oynama başarısı gösterdik” dedi. 39 takımın olduğu Türkiye Basketbol 2. Lig’inde final oynama başarısı gösterdiklerini kaydeden Serdar, “Bu bence Türkiye için, Kapaklı için azımsanamayacak büyük bir başarıdır. Kapaklımız Basketbol Takımı olarak şu an Türkiye’nin en iyi 32 takımından bir tanesidir, bu bence rakamsal olarak çok ciddi bir sayıdır. Çok ciddi bütçesi olan takımların arasından sıyrılarak, Türkiye Basketbol 2. Lig’inde final oynadık ve Türkiye Basketbol Lig’ine yükselme başarısı gösterdik.” diye konuştu.

plaket-verdi

“AYRI BİR ÖNEM ARZ EDİYOR”

Programda son olarak Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin söz aldı. Başkan Çetin, “Futbolda zaten bir çizgimiz var, potansiyelimiz var ancak basketbol sahası dahi olmayan bir ilçenin adını Türkiye’de söz ettirmek ayrı bir önem arz ediyor.” dedi.

“BAZI TOHUMLAR ATTIK”

Başkan Çetin, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Kapaklı Kent Sosyolojisi isimli bir kitap çıkarttık. Salı günü tanıtımını yapacağız. Bu kaynak Kapaklı gibi göç alan, sosyolojik, kültürel birçok sorunla boğuşan bütün yerleşim yerlerine rehber olacak bir kitap. Ancak biz bunu ilçemize özel yaptık. İçerisinde vatandaşlarla birebir yaptığımız görüşmeler var, anket çalışmaları var, yüz yüze yapılmış söyleşiler var. Şiddet, yolsuzluk, hırsızlık, cinayet ve asayişle ilgili önemli problemler var. Çocuklarımızın eroinle mücadelesi, uyuşturucu ile mücadelesi var. Bunlar bizim kanayan yaralarımızdı. Bunun istatistiklerini topladık. Bunların bir şekilde bertaraf edilmesinin yolu da kültür, sanat ve spora yönelik çalışmalardan geçiyor. Bunlar zorunluydu. Bu anlamda çocuklarımızı nasıl kurtarabiliriz, çocuklarımıza Kapaklı’yı nasıl sevdirebiliriz, çocuklarımızın geleceğe dair umutlarını nasıl yeşertebiliriz diye düşünüp, birtakım çalışmalar yaptık. Bazı tohumlar attık. Bu tohumlar yeşermeye başladı. Biz daha fazla lisanslı sporcumuzun ilçemizde olmasını sağlayacak bir yapıyı organize etmek istedik. Çok şükür bugün önemli sayıda lisanslı sporcumuz var ve sadece futbolda değil, birçok branşta lisanlı sporcumuz var”

“BİR KÜLTÜRÜ YERLEŞTİRMEK İSTİYORUZ”

Kurumsallaşmanın önemine vurgu yapan Başkan Çetin, “Sürdürülebilir olması için de kulüplerimizin yönetim anlayışlarını kurumsallaştırmak ve orada görev yapacak olan arkadaşların vizyonel bir bakış açısına sahip olması gerekiyor. Bizim tek amacımız kupa kaldırmak değil. Biz bir kültürü yerleştirmek istiyoruz. Bu kültürü yerleştirirken başarının zaten geleceğine inanıyoruz. Bizim şu anda 2.500’e yakın farklı branşlarda lisanslı sporcumuz var. Hedefimiz 10 bin lisanlı sporcu. 10 bin lisanlı sporcunun olduğu bir ilçede başarının gelmemesi mümkün değil.” dedi.

“ALTYAPI SIKINTIMIZ YOK”

Kapaklıspor Basketbol Takımı, uzatmalarda kazandı Kapaklıspor Basketbol Takımı, uzatmalarda kazandı

Başkan Çetin, kendisine; ‘Kulüpleri birleştirelim, tek bir kulüp olsun, başarı olsun’ teklifinde bulunulduğunu ifade ederek, “Asıl amacımız bu değil. Asıl amacımız başka. Daha fazla kulüp olmalı, daha fazla gence temas etmeliyiz. Kulüp sayısı göreve geldiğimizde 2’ydi, şu anda 5. Ne kadar çok kulübümüz varsa o kadar çok lisanslı sporcumuz var demektir.  Bu sebeple kulüplerimizi başarıyla üst liglere çıkartan yönetimlere teşekkür ediyorum. Bir teşekkürü de İlçe Milli Eğitim Müdürümüze etmek istiyorum. Tekirdağ’da İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gittiğimde, federasyona gittiğimde; ‘Kapaklı’da neler oluyor?’ diyorlar. Diğer ilçelerin okulları, Kapaklı’nın öğrencileriyle müsabakalara girmek istemiyorlar. Kaybedeceklerini daha baştan kabul ediyorlar. Okullarımızdaki çocuklar müthiş başarılara imza atıyor. Sadece bu yıl, 2022-2023 eğitim öğretim yılında 550 öğrencimiz farklı branşlarda dereceye girdi. Gurur duyuyoruz. Sadece kupaları koymak için büyük bir tane müze yapmamız gerekecek. Ancak kupa sadece sembol, motivasyon aracı. Bizi asıl motive eden çocuklarımızın ilgisi, kötü alışkanlıklardan korunması. Her biri farklı bölgelerden gelmiş çocuklarımızın takım ruhuyla beraber kardeş olması. Kapaklı bilincinin oluşması. Gazi Ortaokulu Kız Futbol Takımı, Marmara Bölge 1’inci oldu. Bu kardeşlerimiz Türkiye 8’incisi oldu. Bizim şu anda sporcu anlamında altyapı sıkıntımız yok.” diye konuştu.

“EGOLARIMIZI BİR TARAFA KOYALIM”

Başkan Çetin, sözlerini şöyle tamamladı: “Kulüp yönetimlerinde yeni arkadaşların katılımlarını özellikle rica ediyorum. Kulüplerimizin kurumsal bir kimliğe bürünmesi ve kaynaktan daha önemli, fikir üretecek beyinlere ihtiyacımız var. Biz para odaklı bir kültürü aşılamıyoruz, amatör ruhla kardeşliği aşılıyoruz, sporu sevdiriyoruz. Kaynak olmazsa olmaz ama önce fikir. Bu konuda bir irade ortaya koymamız gerekiyor. Daha geniş bir pencere, vizyon Kapaklı için lazım. Bireysel egolarımızı bir tarafa koyalım.

“CİDDİ BİR YOL ALDIK”

Maalesef tesisimiz yok. Tesisimiz olmadığı için çok fazla ahkam kesecek bir durumumuz da yok. Bizim şu anda projelerimiz içerisinde tesislerle ilgili ciddi yatırımlar var. Gençlik ve Spor Bakanlığı’na tesislerle ilgili taleplerimizi ileteceğiz. Sıkı bir şekilde takip de edeceğiz. Orman vasfını yitirmiş bir yer tespit ettik, yaklaşık 100 dönümlük bir arazi. Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan Eğitim Müdürlüğü’ne tahsisini istiyoruz. Oraya Spor Lisesi ve Spor Kompleksi inşasını yapmak istiyoruz. Bununla ilgili ciddi bir yol aldık.”

TEŞEKKÜR PLAKETİ TAKDİM ETTİ

Başkan Çetin’in konuşmasının ardından Kapaklı Sitespor Kulübü Başkanı Ersan Yalçın Mehmetoğlu tarafından Başkan Çetin’e desteklerinden dolayı teşekkür plaketi takdim edildi.

kapakli-spor-plaket-verdi