18 Temmuz Perşembe günü Kapaklı’ya gelerek Kapaklı İlçe Başkanlığını ziyaret eden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, yapılan ziyaret sonrası gazetemize özel Kapaklı’nın sorunlarıyla ilgili ve yapılacak projeler ile ilgili açıklamalarda bulundu.  

“BÖLGE OTOGARI PROJEMİZ VAR” 

Yapacağı projeler ve çalışmaları dile getiren Başkan Yüceer, “Kapaklı ile ilgili yapmak istediğimiz birçok proje var tabi ki ama 2024 programı için konuşuyoruz hali hazırda bu yıl içerisinde hazır olacak. Özellikle taziye evi taleplerimiz var, kreş taleplerimiz var. Bunları yapmayı arzu ediyoruz. Bir bölge otogarı projemiz var. Çerkezköy’ü, Kapaklı’yı ve Saray’ı dahil edebileceğimiz. Çünkü buradaki vatandaşlar sıkıntı yaşıyor. Bunun dışında altyapı ile ilgili sorunlarımız var. 

“PROJE HAZIR BAŞVURU YAPILDI” 

Kapaklımızın su sorunu var. Bununla ilgili projelerimizi hızlandırmak istiyoruz. Biliyorsunuz ki Kapaklı su arıtma tesisi ile ilgili projemiz hazırlandı. İller bankasına kredi için başvuru yapıldı. Bunun takibini yapmak istiyoruz. İktidarın bir baraj sözü var biliyorsunuz. Bu baraj Çerkezköy, Kapaklı ve Saray’ın su ihtiyacını karşılayacak. Bunun daha öne çekilmesi lazım.  

“KAPAKLI İLE İLGİLENMEK BOYNUMUZUN BORCU” 

Ayrıca Kapaklı’nın sosyal yaşam alanlarına ihtiyacı var. Talepler oluyor haklı olarak vatandaşlarımızdan, yaşadıkları sıkıntılara dair talepler illaki oluyor. Sonuçta Kapaklımız büyüyen bir ilçemiz. Dolayısıyla Kapaklı büyüdükçe sorunları da büyüyor. Kapaklı ile ilgilenmek bizim boynumuzun borcu. 

“DERE ISLAH ÇALIŞMALARI KAPAKLI’DA DEVAM EDECEK” 

Tekirdağ’ın her bölgesinde ihtiyaç olan dere ıslah çalışmalarına başladık. Gerek sahillerimiz gerekse çevrelerimiz bizim için çok kıymetli. Ama en önemlisi tabi ki akan derelerimiz. Kapaklı’da bu konudaki çalışmalarımız devam edecek” dedi. 

ÇEF’in kura çekimleri tamamlandı ÇEF’in kura çekimleri tamamlandı

"YETİŞEMİYORUM"

Türkiye gündeminde yer almış olan MHP Tekirdağ Büyükşehir Meclis Üyesi Hakan Değirmenci’nin “Bir meclis üyesi olarak Candan Hanımdan randevu alamıyorum, vatandaş nasıl randevu alacak” ifadeleri hakkında da konuşan Başkan Yüceer, “Meclis üyemiz bizden randevu almıştı. Biz daha öncesinde de görüşmüştük. Onlar tekrar başka bir randevu talep etmiş başka bir konu için. Benden randevu almak çok zor değil ama gerçekten şu dönemde çok yoğun bir hayırlı olsun talepleri var. Kaç kere ben de bu durumu olmuyor diyerek durdurdum, erteledim ama olmuyor. Tüm talepleri bitirelim diye gece sabahlıyoruz o da olmuyor. Herkes çok sağ olsun. Ama yetişemiyorum.  

“TEKİRDAĞ SORUNLU BİR İL” 

Çalışmamız gerekiyor, projelerimiz var. Bu projeleri hayata geçirmemiz gerekiyor. Tekirdağ çok sorunlu bir il. Tekirdağ çok hızlı büyüyen ve göç alan bir il o yüzden çalışmamız gerekiyor. Bu sebepten dolayı randevularına cevap veremediğim veya randevularını ertelediğim herkes hakkını helal etsin. Ama çalışmak zorundayım, buralara gelmek zorundayım. Gidip belediyede çalışmak zorundayım. Hayat devam ediyor herkes kendi merasimlerine katılmamı istiyor.  

“ELİMDEN BU KADARI GELİYOR” 

Şunu anlatmaya çalışıyorum. Emin olun 7 gün 24 saat çalışıyorum. Bu yüzden hiç kimse gönül koymasın. Belki biraz geç oluyor ama başka türlü de olmuyor. Çünkü sadece randevulara talep versem yine bitmiyor. Şu an hala binlerce randevu bekleyen hemşerilerimiz var. Ama bahsettiğiniz meclis üyesi ile birlikte bugün Kapaklı Belediyesi’nde bir aradaydık. Onların talepleri başka bir konuyla ilgiliydi. Yine tekrar görüştük ama belki tekrar noktasında biraz gecikme olabilir. Ama bir sıra var hakkaniyetli olarak randevu taleplerini karşılamak istiyoruz. Onun dışında yapabileceğim başka bir şey yok. Elimden bu kadarı geliyor. Herkes hakkını helal etsin” ifadelerini kullandı.