23 Ağustos – 1 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen 6’ncı Kültür ve Sanat Festivali birbirinden güzel etkinliklere sahne oldu. 23 Ağustos Cuma günü Emek Meydanı’nda Kitap Fuarı açılışı ile başlayan festival, ünlü yazarların 6 gün süren imza günleri etkinliği ile devam etti.

23 Ağustos Cuma günü Emel Başer, Yasemen Altay Görür, Nihat Gökmen, Semir Bolat, Davut Tunçbilek, İlker Günaçgün, Meryem Kula Pirinçdane okurları için imza günü düzenledi. 24 Ağustos Cumartesi günü ise Mine Söğüt, Haluk Ecevit, Burcu Harmanşah, Duru Güldeniz imza günü düzenlerken; 25 Ağustos Pazar günü ise Hayri Varol, Nilgün Zaimoğlu, Zehra Ayvaz, Ayşenur Dürlü; 26 Ağustos Pazartesi günü Ali Lidar ve Mücahit Yılmaz; 27 Ağustos Salı günü Nazmi Metin; 28 Ağustos Çarşamba günü Kamuran Türkoğlu; 29 Ağustos Perşembe günü Fahrettin Masum Budak ve Emine Sakarya; 30 Ağustos Cuma günü Elif İpek Selduman, Erkin Saçar ve Meral Çetin; 31 Ağustos Cumartesi günü Muharrem Kalkan, Recep Atmaca ve Reyhan Yıldız Eren ile 1 Eylül Pazar günü Tuğba Paçaman okurları için Kitap Fuarımızda imza günü düzenlediler.

6’NCI SÜNNET ŞÖLENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

6’ncı Kültür ve Sanat Festivali kapsamında 25 Ağustos Pazar günü Kartal Tepe Piknik ve Mesire Alanı’nda Sünnet Şöleni düzenlendi. Bu yıl 6’ncısını düzenlenen Sünnet Şöleninde erkekliğe ilk adımlarını atan minik beyefendiler, oyun grupları, sihirbaz gösterileri ve animatörler eşliğinde unutamayacakları bir gün geçirdi. Çocukların bu mutlu gününe CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve çocukların aileleri de ortak oldu.

PROF. DR. İLBER ORTAYLI İLE SÖYLEŞİ YAPILDI

Festival kapsamında 28 Ağustos Çarşamba günü saat 20.00’da Atatürk Kültür Merkezi’nde Ünlü Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın katılımı ile söyleşi programı gerçekleştirildi. 1500’ü aşkın kişinin katıldığı söyleşide, Prof. Dr. İlber Ortaylı, 30 Ağustos Zaferi’nin Türk tarihi açısından önemine dikkat çekti. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, söyleşi sonunda Prof. Dr. İlber Ortaylı’ya program için teşekkür ederek çiçek takdim eti.

Festival Cerkez 1

BÜLENT ORTAÇGİL SAHNE ALDI

Kültür ve Sanat Festivali, 29 Ağustos Perşembe günü saat 21.00’da ünlü sanatçı Bülent Ortaçgil, Kartal Tepe Piknik ve Mesire Alanı’nda konser verdi. Biyolojik Gölet’in bulunduğu alanda doğa ile iç içe bir atmosferde gerçekleşen konserde Bülent Ortaçgil birbirinden güzel şarkılarını Çerkezköylüler için seslendirdi.

STREETBALL TURNUVASI BİRBİRİNDEN ÇEKİŞMELİ MAÇLARA SAHNE OLDU

Kültür ve Sanat Festivali kapsamında düzenlenen Streetball Turnuvasının açılışı ise 30 Ağustos Cuma günü saat 16.00’da 29 Ekim Spor Kompleksi’nde yapıldı. 80 takımın katılımı ile gerçekleştiren turnuva 3 gün sürerken; turnuvada dereceye giren takımlara ödülleri 1 Eylül Pazar günü düzenlenen törenle takdim edildi.

FENER ALAYI’NA BİNLERCE VATANDAŞ KATILIM GÖSTERDİ

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102’nci yıl dönümünü de festival kapsamında coşkuyla kutlandı. Zafer Bayramı kutlamaları Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayan ve Kentpark’ta sona eren Fener Alayı ile başladı. Binlerce Çerkezköylü 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yılı nedeni ile düzenlenen Fener Alayı coşkumuza ortak oldu.  Fener Alayı’nın Kentpark’a ulaşmasının ardından Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yılı nedeni ile muhteşem bir konuşma yaptı.

Festival Cerkez 2

“KOCAMAN YÜREKLERİ İLE EN ÖNDE KOŞANLARIN HİKAYESİ”

Konser alanını dolduran binlerce Çerkezköylü hemşerimize hitap eden Belediye Başkanımız Vahap Akay, “Bir Ağustos gecesi ay, hilal gibi, bir yanıp bir sönüyordu. Bir Ağustos gecesi, hiç kimse ne olacağını, nereye varacağını bilmeden yeni bir sabaha uyanıyordu. Sisli bir Ağustos sabahı, herkes, hepimize yetecek küçücük bir kıvılcımı bekliyordu. Çorak bir ovada, bozkırın derinliklerinde betondan fışkıran, sapsarı çiçekler açan, her şeye meydan okuyan ayçiçekleri gibi, bir büyük umuda, bin bir zorlukla göğüs gerenlerin, büyük bir umuda inatla, ısrarla, gayretle tutunanların, bir büyük umudu, her şeye rağmen, pes etmeden geleceğe taşıyanların, 4 yıllık bir mücadeleyi zafere ulaştırmaya çabalayanların, olmazı oldurmaya çalışanların, imkansızı yok sayanların, kocaman yürekleri ile en önde koşanların hikayesi.

“BİR MUAZZAM ESERİN HİKAYESİ 30 AĞUSTOS”

Bir devrin battığı yerde, yep yeni bir devri sil baştan yazan kahramanların hikayesi. Özgürlük ve bağımsızlık için, yeniden kavuşabilmek için, sevdikleriyle vedalaşanların, geriye dönmeyi düşünmeden ölüme koşanların hazin hikayesi. Bir neslin varlığı için koskoca bir neslin yok oluşunu görenlerin hikayesi. İnebolu’dan Ankara’ya kilometrelerce sırtlarında cephane taşıyanların, kağnı ile yol almaya çalışanların, dünyanın en genç ordusunun kadını erkeği ile Birbirine inanarak milletini peşine taktığı, Dünyanın en cesur komutanının, cephenin en önünde yürüdüğü, Bir muazzam eserin hikayesi 30 Ağustos ‘Varımız yoğumuz bundan ibaret yapmayalım’ diyenlere; ‘O zaman kesin sonucu bununla almak zorundayız’ diyebilen, Yeri geldiğinde ‘tarihe ve millete karşı sorumluluk benimdir’ diyerek yolundan asla dönmeyen, cesur, kararlı bir büyük devrimcinin hikayesidir 30 Ağustos” ifadelerini kullandı.

8’inci Çerkezköy Endüstriyel Fuarı açıldı 8’inci Çerkezköy Endüstriyel Fuarı açıldı

“BİRBİRİMİZE TUTUNARAK VAR OLDUK”

“102 yıl sonra o büyük devrimcinin izinde, aynı cesaretle, aynı azimle, aynı kararlılıkla buradayız, yan yanayız” diyerek konuşmasını sürdüren Başkan Akay, “Bir asır sonra bugün, tarihin bizim üzerimize yüklediği sorumluluk ile buradayız. Dünyanın en cesur komutanına, o büyük devrimciye vefa borcumuz olduğu için burada bu meydandayız. 105 yıl evvel başlayan milli mücadele, kurtuluşun mührü kuruluşun anahtarı büyük taarruz ile zaferle taçlandığında, doğu, batı, kuzey, güney demeden, hepimizin ataları aynı acıları, aynı çileleri çekti. Bu vatan toprağı için yan yana canlarını verdi. Bugün, ayırmak isteyenlere, ayrıştırmak isteyenlere, karşı karşıya getirmek isteyenlere inat biriz, beraberiz, yan yanayız, omuz omuzayız. Birbirimize tutunarak var olduk, birbirimize sımsıkı tutunarak bugünlere vardık.

“UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ”

“Şimdi vazifemiz, bu vatan için dökülen kanları, giden canları, öksüz kalan çocukları, kaybolan sevdaları, unutmayacağız, unutturmayacağız. Şimdi vazifemiz; Şehit Sancaktar’ın bize emanet bayrağını sonsuza kadar taşımaktır. Şimdi vazifemiz; çocukların, gençlerin, milletin bayramlarını aynı coşku ve heyecan ile el ele geleceğe taşıyacağız. Daha da güçleneceğiz, daha da büyüyeceğiz. Bu milletin kaderini sil baştan çizen, bir milleti küllerinden yeniden doğuran, bir büyük komutana, bir büyük devrimciye vefamızı daha çok çalışarak, bu vatanı aydınlık yarınlara taşıyarak göstereceğiz. Selam olsun bu toprakları bize vatan yapan kahraman şehitlerimize. Selam olsun, bize bugünleri armağan eden, yolumuzu aydınlatan, bitmeyecek tükenmeyecek sevdamızın her gün bir kat artan saygımızın baş kahramanına. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüze. Minnetle, şükranla, saygıyla… Zafer Bayramımız kutlu olsun” sözleri ile konuşmasını tamamladı.

Akay’ın konuşmasının ardından ünlü müzik grubu Duman sahneye çıkarak, on binlerce vatandaşa konser verdi. Konser sonunda Başkan Akay tarafından Duman Grubu’na çiçek takdim edildi.

“TEŞEKKÜRLER ÇERKEZKÖY”

Birbirinden renkli ve güzel etkinliklerin yapıldığı, ünlü sanatçıların sahne aldığı Çerkezköy Belediyesi 6’ncı Kültür ve Sanat Festivali’nin muhteşem bir atmosferde yapıldığını belirten Akay, “10 gün boyunca sanat ve kültür ile iç içe geçen, muhteşem konserlerin ve ünlü yazarlar ile yerel yazarlarımızın imza günlerinin renk kattığı bir festivalimizin daha sonuna geldik. Festivalimiz boyunca sahne alan ve on binlerce vatandaşımıza müzik ziyafeti sunan sanatçılarımıza, imza günleri düzenleyen kıymetli yazarlarımıza, etkinliklerimize ve konserlerimize katılan vatandaşlarımıza, gençlerimize, çocuklarımıza, bizleri yalnız bırakmayan sporcularımıza ve Çerkezköy halkına teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca festivalimiz süresince etkinliklerimizde görev alan çalışma arkadaşlarıma emekleri ve katkıları için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.