CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, Türkiye’de GDO’lu ürünlere yönelik denetimlerin yetersiz olduğu konusunda 2019 yılından bu yana uyarılarda bulunduğunu, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın bugüne kadar inkâr ettiği denetimsizliğin, son gelişmeler ile kanıtlandığını kaydetti. 

“ÜLKEMİZİ BU HALE GETİRDİLER” 

Aygun, memurlar ile yurda yasak ürünleri soktuklarının anlaşıldığını vurgulayarak, Tekirdağ’da bu konuda genişleyen soruşturma kapsamında 50’ye yakın şüphelinin gözaltına alındığına işaret etti. Aygun, “Türkiye’de halk sağlığı tehlikeye sokuluyor. Büyük bir denetimsizlik söz konusu. Ülkemizi bu hale getirdiler” diye isyan etti. 

“HAYATLARIMIZ TEHLİKEDE” 

Başkan Metiner: Birçok insan gözaltına alındı, yetkililerden tık yok Başkan Metiner: Birçok insan gözaltına alındı, yetkililerden tık yok

Soruşturmanın genişlemesi ile GDO skandalının büyüdüğünün ortaya çıktığını kaydeden CHP Tekirdağ Milletvekili Aygun, şöyle devam etti: “Tarım İl Müdürlüğü ve Tarım ve Orman Bakanlığı’ndaki bazı memurların, 4-5 ithalatçı firma ile ağ kurduğu, sahte raporlar düzenleyerek sistemden geçirdiği, inceleme yapılmadan analiz yapılmış gibi gösterdiği, hatta şüpheli bir memurun görevden alınmasına karşın başka bir arkadaşının yardımıyla laboratuvar şifrelerini çalmak suretiyle operasyona devam ettiği iddia edilmektedir. Bunlar skandaldır! Bu aşamaya gelinmesi kabul edilemez! Bir başıboş sistemde yaşıyoruz. Hayatlarımız tehlikede!”  

“İNSAN SAĞLIĞI İLE OYNANAMAZ” 

Aygun, insan sağlığının bu denli yok sayılamayacağını, Tarım ve Orman Bakanlığı’nda iki-üç aşamalı çok etkin bir denetim mekanizması kurulması gerektiğini belirterek, “Bu skandal, bakanlık içindeki ihmaller zincirinin sonucudur. Bu zincir kırılmalı ve gereken güvenlik sistemi kurulmalıdır” uyarısında bulundu.