CHP’li Aygun: Uyarmıştım, beni dinlemediler, haklı çıktım CHP’li Aygun: Uyarmıştım, beni dinlemediler, haklı çıktım

Edinilen bilgilere göre, geçtiğimiz nisan ayında Rusya ve Ukrayna’dan gelen yedi gemi mısır ve üç gemi kanolanın, Tarım Bakanlığı sistemine sahte analiz raporları yüklenerek, analiz yapılmadan Tekirdağ Limanı’ndan ülkeye sokulduğu tespit edildi. 

MISIRDA GDO TESPİT EDİLDİ 

Tarım İl Müdürlüğü’nde görevli bir personelin şifresinin kullanılarak gerçekleştirilen bu usulsüzlük üzerine Cumhuriyet Savcılığı ve Tarım Bakanlığı harekete geçerek soruşturma başlattı. Yapılan incelemelerde mısırlarda GDO tespit edildi. 

8 EKİM GÜNÜ OPERASYON BAŞLADI 

Soruşturmanın tamamlanma aşamasına gelmesiyle birlikte Tekirdağ Cumhuriyet Savcılığı koordinasyonunda, emniyet güçleri 8 Ekim Salı sabahı operasyon için düğmeye bastı. Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Tarım İl Müdürlüğü çalışanları, özel firma yetkilileri ve aracılık işlemlerini yapan firmaların yetkilileri olmak üzere toplam 50 kişiyi gözaltına aldı. Müfettiş incelemelerinde ifadelerine başvurulan 9 kişi ise bilgi almak üzere emniyete davet edildi. 

ESKİ İL BAŞKAN YARDIMCISI DA BULUNUYOR 

Sağlık kontrolünden geçirilen 50 kişinin ifade verme işlemi 9 Ekim Çarşamba günü itibarıyla başladı. Gözaltına alınanlar arasında GDO’lu mısırı ithal eden Ç. Firması Sahibi AK Parti Eski İl Başkan Yardımcısı K. Ç.’nin de bulunduğu öğrenildi. 

OPERASYON BİRÇOK İLİ KAPSIYOR 

İfadelerin alınması için çok sayıda polis memuru görevlendirilirken operasyonun Tekirdağ dışında birçok ili de kapsadığı öğrenildi.