Çerkezköy Belediyesinin cemaatlere yakınlığıyla bilinen yayınevinden çok sayıda kitap satın aldığı ve öğrencilere dağıttığı ortaya çıktı. Bu kitap alımlarının Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ile adı sık sık anılan yerel gazeteye ait firma üzerinden yapıldığı iddia ediliyor.
CHP'li bir belediyenin Nurcu kimliğiyle bilinen Ömer Okçu’ya ait TİMAŞ Yayınlarını neden tercih ettiği, bu alımlara kimlerin aracılık ettiği ise kamuoyunda merak konusu oldu.
MİLLİ EĞİTİM'DE SORUŞTURMA İDDİASI
Aynı yayıncılıktan ve aynı isimler üzerinden Çerkezköy İlçe Milli Eğitim müdürlüğünün de "Ben Okurum Geleceğim Aydınlanır" projesi kapsamında çok sayıda kitap aldığı ve bu alımla ilgili bir soruşturmanın devam ettiği öğrenilirken, eğitim çevreleri bu konuda Tekirdağ Valiliği ve bakanlıktan açıklama bekliyor.
TİMAŞ YAYINLARI KİMİN?
ODA TV’de yayınlanan bir haberde Timaş Yayınları ve kurucusu şöyle anlatılıyor:
“Ömer Okçu, Nurcu kökenli bir yazar. İlk olarak Mihrap adıyla bir yayınevi kurdular. Daha sonra yayın hayatlarına Yeni Asya olarak devam ettiler.
Okçu, Yeni Asya grubuna rest çekti ve TÜRDAV yayınevini kurdu. Daha sonra TÜRDAV’dan da ayrıldı, 1982’de Timaş’ı kurdu.
Timaş’tan birçok Fethullahçının ve AKP milletvekillerinin kitapları çıktı. Kripto FETÖcü Cem Küçük de bir dönem yayınevinin editörüydü ve CIA’nin üst düzey yöneticilerinden Graham Fuller’in kitaplarını çevirmişti.
15 Temmuz olana kadar Hekimoğlu İsmail ve yayınevi Fethullah Gülen cemaatine yakın oldu. Fethullah Gülen de Okçu’ya değer verdi. Yeni Asya ekolünden gelen ancak fazla siyasi oldukları için ayrılan Okçu, Ahmet Şahin gibi yazarlar, Zaman gazetesinin en çok okunan yazarlarıydı.
Okçu, 2002’de rahatsız olunca, yayınevi yönetimini bıraktı, sadece Zaman gazetesine yazı yazmaya devam etti. “AKP-FETÖ ortaklığının yoğun olduğu” dönemde, yayınevinin önemli yöneticileri cemaattendi. FETÖ’nün en kolladığı yayınevlerin başında geliyordu.
Ömer Okçu, “Fethullah Gülen’i ve cemaati çok sevmiş”, yazılarında ve konuşmalarında övmüş, “Gülen’in talebesi olmaktan şeref duyduğunu” ifade etmişti.
Buna rağmen 15 Temmuz’dan sonra “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yanında olduğunu belirten” bir mektup yazdı.
Ömer Okçu, Müslüman Darbeci Olamaz - Musibet Mektebi isimli kitabıyla, FETÖ’yü “Musibet Mektebi” olarak nitelendirmişti. Kitapta 15 Temmuz’da şehit düşenlerin isimlerine yer verilmiş, Timaş’ın 15 Temmuz’a karşı çıktığı bildiri işlenmişti.
Timaş’ın bir dönem yöneticiliğini yapan Osman Nuri Öztürk ve Emine Eroğlu da FETÖ suçlamasıyla gözaltına alınmıştı.
İşte böyle bir geçmişe sahip olan Timaş, bugün çocukların okuyacağı ders kitaplarını basıyor. Ve ders kitaplarında her yeni gün bir skandal ortaya çıkıyor.”