29 Temmuz Pazartesi günü saat 14.00’da Kapaklı Belediye Meclisi, 2024 yılı 1. olağanüstü toplantısı düzenlendi. Yapılan toplantıda gündem maddeleri okunmadan önce söz alan CHP Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Salih Cepe, “Kapaklı Belediyesi’nde 1.5 aydır imar verilmemesinin sebebini merak ediyoruz. Yüzde 40 imar bulunan bir yerde ekstra bir şey talep edilmiyor fakat imar verilmiyor. 

Özgür Özel ve Kemal Kılıçdaroğlu Tekirdağ’da nikah şahidi oldu Özgür Özel ve Kemal Kılıçdaroğlu Tekirdağ’da nikah şahidi oldu

“ESNAFLARIN GENEL SORUNU BU” 

Bu sadece benimle alakalı bir durum değil. Genel olarak esnafların genel sorunu bu. Esnaflarımız 1.5 aydır imar alamadıklarını bize bildirdiler. Eğer siz de evrak kayıtlarını takip ediyorsanız imar verilmediğini göreceksiniz. Yüzde 40 imar durumu almak isteyenler imar alamıyor” ifadelerini kullandı. 

“BİZ KİTLE İMAR İZNİ VERMİYORUZ” 

CHP’li Cepe’nin sorduğu soruya yanıt veren Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “İmar veriliyor. Meclisten sonra isterseniz gelin bakalım. Böyle bir şey mümkün değil. Eğer böyle bir durum varsa biz gerekeni yaparız. İmar Müdürlüğü neden imar vermesin eğer yasal ve kanun içerisinde olan bir durum var ise. Biz kitle imar izni vermiyoruz. Çünkü bu bir imar değildir. Kitle imar çok özel durumlar için kullanılan bir uygulamadır.  

“İMAR MÜDÜRLÜĞÜ İMAR VERDİĞİNİ SÖYLÜYORLAR” 

Maalesef önceki dönemlerde alışkanlık haline gelmiş olan bir uygulamayı biz terk etmeye çalışıyoruz. Biz doğru olanı yapmaya çalışıyoruz. Şu anda Nihat Bey burada İmar Müdürlüğüne vekalet ediyor ve imar verdiklerini söylüyorlar. Parsel bazlı inşaat yapılamıyorsa adasal bazlı inşaat yapılmayı hayata geçirmeye çalışıyoruz. Kapaklı’yı birkaç kat ileri taşımaya çalışıyoruz” diye konuştu.