Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekiplerinin en yoğun ayları Haziran, Temmuz ve Ağustos oldu. Haziran ayında 1.791, Temmuz ayında 1.891 ve Ağustos ayında ise 1.875 olaya etkin bir şekilde müdahale edildi. 2024 yılı boyunca en fazla karşılaşılan vaka, anız yangını oldu. Bu süreçte toplam 2 bin 555 anız yangını meydana geldi.

BÜYÜKŞEHİR İTFAİYESİ’NDEN ACİL DURUMLARDA ETKİN MÜDAHALE

İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, anız yangınlarının yanı sıra, çöp yangınları, trafo yangınları ve hayvan kurtarma operasyonları gibi çeşitli acil durumlara da hızlı ve etkili bir şekilde müdahale etti. Ayrıca, baca ve çatı yangınları, trafik kazaları ve işyeri yangınları gibi olaylar da ekiplerin kapsamlı müdahale alanına dâhil oldu.

EKİPLER CAN DOSTLARI İÇİN YOĞUN MESAİ HARCADI

Özellikle, 2024 yılının başından bu yana toplam 2 bin 310 hayvan kurtarma operasyonu gerçekleştirildi. Ekipler, vatandaşların can ve mal güvenliğini korumanın yanı sıra, sokaklarda zor durumda kalan hayvanların da yardımına koştu.

2024 YILI BOYUNCA 124 FABRİKA YANGININA MÜDAHALE EDİLDİ

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri 2024 yılı boyunca bölgedeki 124 fabrika yangınına başarıyla müdahale etti. Yılın ilk beş ayında 62 fabrika yangınıyla karşılaşan itfaiye ekipleri, son üç ayda da aynı sayıda fabrika yangınını hızlı ve etkin bir şekilde kontrol altına alarak bölge sanayisinin güvenliğini sağladı.

EKİPLER FEDAKÂRLIKLARI İLE BÜYÜK TAKDİR TOPLADI

Hasta nakil ambulansı sayısı 4’e çıkarılıyor Hasta nakil ambulansı sayısı 4’e çıkarılıyor

İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekiplerinin özverili ve profesyonel çalışmaları, Tekirdağ'da güvenlik ve huzuru sağlamak adına büyük bir önem taşıyor. Her türlü acil durumda canını hiçe sayarak vatandaşların yanında olan ekipler, bu süreçte gösterdikleri üstün performans ve fedakârlık ile büyük takdir topladı.