İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanlığı tarafından yayımlanan basın açıklamasında, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kadına yönelik şiddete karşı farkındalık yaratmak amacıyla Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından kabul edilmiştir. Ülkemizde kadına yönelik her türlü şiddetin, töre ve namus cinayetlerinin, taciz ve istismarın Her geçen gün arttığı günümüzde 25 Kasım kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günün önemi daha fazla anlaşılmalıdır.
“KADINLAR PEK ÇOK HAKSIZLIĞIN MAĞDURİYETİNİ YAŞIYORLAR”
Ne acıdır ki, bu günlerde ülkemizde kadınlar erkek egemen sosyal bir yapıyla mücadele etmek zorunda kalıyorlar. Kadınlarımız hukuk nezdinde eşit haklara sahip olmasına rağmen bugün hala temelinde eğitimsizlik yatan pek çok haksızlığın mağduriyetini yaşıyorlar. Türk kültürünün temel taşlarından olan saygı ve hoş görünün yerini alan şiddet olayları gün geçtikçe etki alanını genişleterek her yaş ve sosyo-ekonomik guruptan kadınlarımızın kişilik haklarına ve bedenine yönelik; tecavüzler cinayete kadar geniş bir aralıkta artarak devam etmektedir. Akla, vicdana, insani değerlere sığmayan bu duruma karşı durmak kadını ile erkeği ile toplumun her ferdinin sorumluluğudur.
“AÇISINDAN BİR ARPA BOYU KADAR DAHİ YOL ALAMAMIŞ ÜLKELER DE MEVCUT”
Günümüz gerçekliğinde eğitime erişim sağlayamadığı için ekonomik özgürlüğe sahip olamayan kadınlar kadar, işsizlikle baş etmeye çalışan eğitimli kadınlara da rastlamaktayız. Bir de tüm bu anlatılanların dışında kalan ‘şanslı’ addedilen; ancak haksız rekabetle, ayrımcılıkla ve mobbing ile baş etmeye çalışan nitelikli eğitim alma imkanına erişmiş ve iş bulmayı başarmış çalışan kadınlarımız var. Elbette ki, bu durum yalnızca ülkemizdeki kadınların değil, dünyanın hemen her ülkesinde yaşayan sayısız kadının her gün karşı karşıya kaldığı bir haksızlık. Bu süreci daha sağlıklı yürütebilen ülkeler olduğu gibi, Ülkemiz gibi kadınların temel insan hak ve hürriyetlerine erişimleri açısından bir arpa boyu kadar dahi yol alamamış ülkeler de mevcut.
Bu noktada bizlere düşen görev, kadın – erkek eşitliği konusunda, hukuki düzenlemeler ve onların en etkili biçimde uygulanmasının sağlanması, Kadına yönelik şiddetin Engellenmesi için yapılacak tüm çalışmaların parçası olmaktır” ifadeleri kullanıldı.