Erkekler 1. Lig’e yükselmek için play-off mücadelesi veren Kapaklıspor Basketbol Takımı, 2-0 önde olduğu Esenler Erokspor’a üçüncü maçta 64-60 mağlup olarak seride durumu 2-1’e getirdi. Kapaklıspor, serinin dördüncü maçında deplasmanda tur mücadelesi verecek.

İstanbul Başakşehir Spor Kompleksinde oynanan mücadeleye hızlı başlayan taraf ev sahibi Esenler Erokspor oldu. Sarı Yeşilli ekip, ilk çeyreğin ilk dakikalarında bulduğu sayılarla maça 11-2’lik farkla başladı. Rakibi karşısında pek varlık gösteremeyen temsilcimiz, serbest atışlar ve pota altından bulduğu sayılarla farkı eritti ve ilk çeyrek 17-14 tamamlandı.

İLK YARI KAPAKLISPOR ÜSTÜNLÜĞÜYLE SONA ERDİ

Mücadelenin ikinci çeyreğinde üst düzey performans sergileyen Kapaklıspor, pota altı ve dış atışlardan bulduğu sayılarla skor avantajını eline aldı. Savunmada rakibine duvar ören sarı lacivertli ekip 2. periyotta Emir, Barkın ve Serkan’ın elinden bulduğu sayılarla 25-20 öne geçti. Öne geçen temsilcimiz rakibinin hızlı hücum ve dış atışlarına engel olamayınca skor 28-26’ya geldi ve geriye düştü.  Kapaklıspor, Cem Han’ın basket faulü ile durumu 28-28’e getirdi. Kemalcan’ın getirdiği topla pota altında buluşan Ali, rakip potaya turnikeyi bıraktı ve Kapaklıspor 30-28 öne geçti. Hızlı hücumda topu alan Harun yarı sahayı hızlı geçerek potayla buluştu ve Kapaklıspor molaya 32-28 önde girdi. Maçın ikinci periyodu 32-28 Kapaklıspor’un üstünlüğü ile sona erdi.

Kapaklıspor, pazar günü Tekirdağspor’la karşılaşacak Kapaklıspor, pazar günü Tekirdağspor’la karşılaşacak

KAPAKLISPOR VARLIK GÖSTEREMEDİ

Maçın üçüncü çeyreğine 3 sayılık atışla başlayan Erokspor, hücumda etkili oldu. Çeyrekte hiçbir varlık gösteremeyen Kapaklıspor, bu çeyrekte sayı bulmakta zorlandı. Dış atışlarla farkı 42-38’e getiren Esenler Erokspor, çeyreği 52-45 önde kapattı.

SERİDE DURUM 2-1 OLDU

Mücadelenin son çeyreğine hızlı başlayan temsilcimiz farkı 5’e kadar eritti. Çeyreğin ortasında rakibi ile farkı 6’da tutan temsilcimiz serbest atışlardan faydalanamadı. Son 3 dakikaya 61-57 geride giren temsilcimiz farkı 1’e indirmeyi başardı. Erokspor, son hücumda skoru 63-60’a getirdi. Karşılaşmanın son 10 saniyesinde hücuma çıkan sarı lacivertli ekipte Arda’nın kullandığı 3 sayılık atışta isabet bulamadı. Mücadele 64-60 Esenler Erokspor’un üstünlüğü ile sona ererken seride durum 2-1’e geldi.

kapaklispor-basketbol-takimi-1