Kapaklı Kazak Gölü Mesire alanı ile ilgili çeşitli şikayetler vatandaşlar tarafından zaman zaman Kapaklı Gazetesi bünyesine de iletiliyor. Piknik yapma alanlarının tahrip edilmesi, gölün çeşitli yapay maddelerle kirletilmesi ve yüksek sesli müzik dinleyerek çevreye rahatsızlık verilmesi gibi onlarca şikayeti değerlendiren Kapaklı Belediyesi, kinayeli bir dille bu olumsuzlukları yaratan vatandaşları “insanlığa” davet etti. 

“YEMYEŞİL BİR DOĞAYA SAHİBİM” 

Belediyeye ait sosyal medya hesabı üzerinden yayımlanan kısa video adeta bir fabl örneği olurken vatandaşlara kendini tanıtan Kazak Gölü Mesire Alanı, “Merhaba. Ben Trakya’nın en önemli ekoturizm merkezlerinden Kazak Gölü Mesire Alanı. Tertemiz havaya, insana huzur veren göle ve yemyeşil bir doğaya sahibim. Doğanın keyfini çıkaran ailelerin, sohbet eden gençlerin, koşuşturan çocukların mutluluklarına, nice festival ve şenliklerin yapımına şahit olurum” dedi. 

ÇEŞİTLİ KİNAYELER İLE VATANDAŞLAR ELEŞTİRİLDİ 

Çevreye atılan bir çöp poşeti, “Tabi insanlar beni üşenmeyip buraya atmak çöpe atmak yerine buraya atmasalardı daha güzel olurdun” ifadelerini kullandı. 

Tahrip edilmiş olan bir şömine, “Peki buraya ne demeli, adam yaptığı mangalın tadını beğenmedi herhalde. Elinin lezzeti yoksa benim suçum ne abi?” diye konuştu.  

Üzerinde ateş yakılmış olan tahta masa, “On farklı yerde ateş yakılabilecek imkan var. Adam gelip buraya ateş yakmış. Muazzam bir beyin” dedi. 

60 yıllık tecrübe: Ayakkabı tamirciliğiyle ağaran saçlar 60 yıllık tecrübe: Ayakkabı tamirciliğiyle ağaran saçlar

Gölde yüzen bir çöp poşeti, “Ne olmuş abi, yüzmek hakkımız değil mi?” dedi. 

Yüksek sesli müzik dinleyen otomobilden rahatsız olan ağaçlar, “Bir de bu tipler var. Açtın son ses müziği çok havalısın, tüm kızlar sana hasta değil mi?” ifadelerini kullandı. 

“İNSANLIĞA GELSENİZ GÜZEL OLUR” 

Her fabl örneğinin sonunda olduğu bu videonun da sonunda vatandaşlara öğüt verildi. Paylaşılan kısa videonun sonunda, “Kazak Gölümüz sizi insanlığa davet ediyor. Gelseniz güzel olur. Gölü kirletme, çöpünü yere atma, gürültü yapma ve etrafa zarar verme” ifadeleri kullanıldı.