Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan tarafından yapılan açıklamada, Tekirdağ’da aile hekimliği uygulamasının yaygınlaştırıldığı, 200 bin kişinin yerinde sağlık hizmeti aldığı, kadın ve çocuk sağlığına özel önem verildiği vurgulandı. Dr. Kalkan, her yıl 13 bin bebeğin dünyaya geldiğini ve bebeklerin ilk aşısı olan anne sütü ile buluşturulduğunu, sağlıklı beslenmenin önemine değindi.

Sivrisinek ve karasineği engellemek amacıyla çalışma sürüyor Sivrisinek ve karasineği engellemek amacıyla çalışma sürüyor

688 ŞEBEKE SUYU KONTROL NUMUNESİ ALINDI

Ayrıca, ulusal aşı programı kapsamında yılda yaklaşık 40 milyon doz aşı uygulandığını ve yüzde 97 bağışıklama oranı ile çocuk felci gibi hastalıkların ortadan kalktığını belirtti. Tekirdağ’da 2024 yılı itibarıyla 688 adet şebeke suyu kontrol numunesi alındığı ve yüzme sularının da güvenli olduğu ifade edildi.

368 KİŞİYE SİGARA BIRAKMA İLACI DAĞITILDI

Sigara bırakma poliklinikleri hakkında da bilgi veren Dr. Kalkan, 2010 yılından bu yana Tekirdağ’da bu polikliniklerde 44 bin 558 kişiye hizmet verildiğini ve 2024 yılı temmuz ayı sonuna kadar 368 adet sigara bırakmaya yardımcı ilacın dağıtıldığını belirtti. Ayrıca, meme, rahim ağzı ve kalın bağırsak kanserleri için erken teşhis taramaları ile kanserden korunmaya yönelik eğitimlerin aralıksız sürdürüldüğü kaydedildi.