Çerkezköy’de eğitim ve öğretim veren Metin Seçkin Ortaokulu öğrencisi Sertuğ Mutlu’nun Devlet Bursluluk Sınavı’nda 500 tam puan alarak Türkiye 1.’si olmasından dolayı son derece mutlu olduğunu ve gururlandığını belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Sertuğ’un tam puan alarak Türkiye birincisi olması tüm eğitim camiasını olduğu gibi Çerkezköy Belediye Başkanı olarak beni de çok mutlu etti ve gururlandık. Sertuğ’un bu başarısı inşallah tüm öğrencilerimize örnek olur ve tüm sınavlarda bu tür başarıları Çerkezköy olarak daha çok yakalarız” dedi.

“LGS’DE DE YİNE DERECE BEKLİYORUM”

Sertuğ’un başarısında emeği geçen öğretmenlerini ve ailesini de tebrik eden ve kutlayan Akay, “İnşallah Sertuğ aynı başarıyı Liselere Giriş Sınavı’nda da yakalar ve yine Türkiye’de derece yaparak buraya gelir. Ben buna yürekten inanıyorum. Sertuğ’u tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Bu başarıda emeği olan öğretmenlerimizi ve ailemizi de tebrik ediyorum” diye konuştu.

“BAŞARIMI KİTAP OKAMAYA VE TEST ÇÖZMEYE BORÇLUYUM”

8’inci Çerkezköy Endüstriyel Fuarı açıldı 8’inci Çerkezköy Endüstriyel Fuarı açıldı

Bu yıl Metin Seçkin Ortaokulu 6. Sınıfa başlayacağını belirten Türkiye birincisi Sertuğ Mutlu ise başarısını çok kitap okumaya ve test çözmeye borçlu olduğunu belirterek, “Okulda öğretmenlerimin anlattıklarını iyi dinliyor ve tekrar yapıyorum eve gelince. Ayrıca bol bol kitap okuyor ve test çözüyorum. Bu sınava girmeden 2 bin soru çözdüm ve tam puan alarak Türkiye birincisi oldum. Üzerimde emeği geçen öğretmenlerime ve aileme buradan teşekkür ediyorum. İnşallah LGS Sınavı’nda da Belediye Başkanımızın dediği gibi Türkiye genelinde derece yapar ve yine kendisini ziyarete gelirim” diye konuştu.

HEDİYE VERİLDİ

Ziyaretin ardından Başkan Akay tarafından Türkiye birincisi Sertuğ Mutlu’ya hediye takdim edildi ve günün anısına hatıra fotoğrafı çekildi.