Gazetemize her gün defalarca gelen kirli su ve yüksek ücretli su faturası şikayetlerine bir yenisi daha eklendi. Kapaklı İnönü Mahallesi Onur Sokakta yaşayan Elif S., çeşmeden akan kahverengi renkli suyu çekerek “Çocuklarımın hakkını helal etmiyorum. Bu suya 886’lira mı ödeyeceğim” ifadelerini kullandı. Asgari ücret ile çalıştığını söyleyen Elif S., “4 çocuk annesiyim. Tek başıma 4 çocuğuma bakıyorum. Bu ay belediyedeki çalışanların maaşını da ben mi ödeyeceğim” dedi.

“EN YÜKSEK ‘İLÇE BELEDİYESİ KATI ATIK TOPLAMA BEDELİ’ ALAN İLÇE BİZİZ”

Yüksek gelen faturanın sebebinin Kapaklı Belediyesi olduğunu söyleyen CHP Kapaklı İlçe Başkanı Emir Tarcan, “Vatandaşlarımıza bu ay gelen yüksek faturanın sebebi bayram tatili nedeniyle faturaların geç kesilmiş olmasıdır. Aynı zamanda faturaları incelediğiniz zaman ‘İlçe Belediyesi Katı Atık Toplama Bedeli’ kısmında Kapaklı Belediyesi tarafından sizden alınan ücretin yüksek olduğunu göreceksiniz. Tekirdağ’da en yüksek ‘İlçe Belediyesi Katı Atık Toplama Bedeli’ alan ilçe biziz. Eğer bu ücret düşerse gelen yüksek gelen fatura ücretleri düşecektir” dedi.

“TEKİRDAĞ’IN GENELİNDE SU FİYATLARI YÜKSEK”

Mantar bol olunca yol kenarları araçlarla doldu Mantar bol olunca yol kenarları araçlarla doldu

Tüm ilçelerde su fiyatının yüksek olduğunu dile getiren Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Sadece Kapaklı’da su fiyatları yüksek geliyorsa eğer katı atık toplama bedelini yüksek aldığımız doğrudur. Tekirdağ’da herhangi bir bölgede yaşayan vatandaşı arayın onun da su faturası yüksektir. Eğer sadece su fiyatları bizim ilçemizde yüksekse sorun bizdedir ama durumun böyle olmadığı rastgele biriyle konuşup görebilirsiniz.  

“YIL SONUNA KADAR BARAJ SUYU KAPAKLI’YA VERİLECEK”

Kapaklı’daki su sorunun farkındayız. Biz sürekli söylüyoruz gelin proje üretelim diye sürekli birlikte bir şeyler üretmek ve su sorunu çözmek için çağrıda bulunuyoruz ama bize gelen bir yanıt yok. Bunlar tamamen muhalefet tarafının gün geçirmek için uyguladığı siyasi politikalar. Ayrıca biz Kapaklı’da su sorunun çözülmesi için DSİ’ye başvurduk. İnşallah bu yıl sonuna kadar Ayvacık Barajı’ndan Kapaklı’ya su verileceği bize söylendi” diye konuştu.

VATANDAŞLAR TARAFINDAN MERAK EDİLİYOR

Her geçen gün tarafımıza ulaşan şikayetler artarak devam ederken yetkililer tarafından vatandaşların sesine ne zaman kulak verileceği ve bu sorunların çözüleceği merak ediliyor.

@kapakligazete

Vatandaş şikayet etmeye, biz haber yapmaya bıktık! #kapaklı #tekirdağ #su #fatura #haber

♬ original sound - kapakligazete