Kapaklı Gazetesi -  İstanbul Çatalca Hallaçlı Mahallesi’nde hazine arazi üzerine ‘kaçak’ yapıldığı iddia edilen yaklaşık 1.200 yapı düzenlenen şafak operasyonuyla yıkıldı. Mağduriyet yaşadıklarını iddia eden yapı sahipleri, dernekleşme kararı alarak sonuna kadar haklarını arayacaklarını ifade ettiler. Yapı sahipleri, dernek işlemlerinin tamlamasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve TBMM Başkanı Mustafa Şentop’u ziyaret ederek yaşadıkları mağduriyeti anlatmak istiyor.

CHP’li Yontar’dan Müftü Yardımcısına Atatürk tepkisi CHP’li Yontar’dan Müftü Yardımcısına Atatürk tepkisi

“MİLLİ SERVET HEBA OLDU”

Hallaçlı’da yaklaşık 2 Milyar TL’nin heba olduğunu iddia eden vatandaşlar, “Varını yokunu satıp burada arazı alan ve yaptıkları yapılarda kalan vatandaşlar var. Sırf hastalığı için özellikle KOAH hastası olup havası temiz olduğu için bu bölgede yaşayanlar var. Herkes buraları para karşılığında bedel ödeyerek aldı. Kimse devletin hazinesine çökmedi, çalmadı. Burada çok büyük gözyaşı var. Hallaçlı’da yaklaşık 2 milyar TL’lik milli servet heba oldu.” dediler.

ERDOĞAN VE ŞENTOP’U ZİYARET ETMEK İSTİYORLAR

Geçtiğimiz günlerde büyük bir toplantı yaparak dernekleşme kararı alan yapı sahipleri, resmi işlemlerin tamamlanmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve TBMM Başkanı Mustafa Şentop’u ziyaret ederek yaşadıkları mağduriyeti anlatmak istiyor.