Kapaklı Gazetesi - Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır, “Cumhuriyetimizin ilanının 99. Yıldönümünü Milletçe büyük bir gurur ve coşku içinde kutladığımız bu anlamlı günde, öncelikle tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.” dedi.

Muhtar Diril: Muhtarlar, devlet ile vatandaş arasında köprü vazifesi görmektedir Muhtar Diril: Muhtarlar, devlet ile vatandaş arasında köprü vazifesi görmektedir

Kaymakam Sağır mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Milletimiz, vatan toprakları üzerinde oynanan iç ve dış tehditlere karşı omuz omuza vermiş, tarihte eşine az rastlanan kahramanlık destanıyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Kurtuluş Savaşı’nı başlatarak istiklaline ve istikbaline sahip çıkarak 29 Ekim 1923 tarihinde Türkiye Cumhuriyetini kurmuştur.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Bir ulus, sımsıkı birbirine bağlı olmayı bildikçe yeryüzünde onu dağıtabilecek bir güç düşünülemez.” sözleri, milletimizin vatanının bütünlüğünü koruma mücadelesindeki azim ve kararlılığının dayanağıdır. Milletimize ışık tutan, yol gösteren bu düşünce, yüzyıl önce nasıl ki milletimizi Kurtuluş Savaşımızda zafere taşıyıp Cumhuriyetimize hayat verdiyse, bugün de aynı zindelikle milletimizin bağrında muhafaza edilmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyor tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramını en içten duygularla kutluyorum.”