Altın Yuva’nın ilk kız öğrencisi Ece İlhan oldu Altın Yuva’nın ilk kız öğrencisi Ece İlhan oldu

Kapaklı Gazetesi -  Kapaklı Sitespor ve Kapaklı Fenerbahçe Spor Okulları iş birliği ile bu yıl açılan kız voleybol okulu, yeni voleybolcular yetiştirmek için çalışmalarını sürdürüyor.

“ÇOK MUTLUYUZ”

Kız Voleybol Okulunun çalışmalarını takip eden Kapaklı Sitespor Kulüp Başkanı Ersan Yalçın Karamehmetoğlu, “Bu sene 2022-2023 voleybol sezonunda Fenerbahçe ile bir iş birliği yaptık. Voleybol okulumuz 5 ay önce açıldı. Bundan dolayı da çok mutluyuz. Kapaklı Sitespor olarak altyapı ile lige gireceğiz. Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin hem futbola hem voleybola büyük destek veriyor. Bunların daha da artarak çevremizdeki sponsorların da destekleyeceğini düşünüyorum. Destek olan herkese teşekkür ederiz.” dedi.

“15O’YE YAKIN SPORCU KATILIYOR”

150 sporcu ile çalışmalara devam ettiklerini belirten Antrenör Kamil Özel, “Yıllardır Çerkezköy’de ve Kapaklı’da bayan voleybolunda önemli bir eksik vardı. Burada kurulan profesyonel voleybol takımı yaklaşık 10 sene önce kapandı. Uzun zamandır bunun eksikliği hissediliyordu. Kapaklı’da başkanımla yaklaşık 5 ay önce Ümit hocamla da tanışmamız sayesinde Fenerbahçe Spor Okulları ve Kapaklı Sitespor olarak bir iş birligine giriştik ve şu an 150’ye yakın sporcumuz var. Bu 150 sporcumuzun hepsi Kapaklı Sitespor adına Tekirdağ’daki voleybol liglerine altyapı liglerine katılacaklar. Bizim dileğimiz hepsinin başarılı olmasıdır.” açıklamasında bulundu.

“ÇOK BÜYÜK POTANSİYEL VAR”

Takım antrenörü Ümit Çakırgöz ise bölgemizde kız voleybol takımının eksikliğinin hissedildiğinden bahsederek, “Çerkezköy’de doğdum, büyüdüm voleybola burada başladım. İlk etapta elit seviyeye baktığınız zaman Çerkezköy’den, Kapaklı’dan, Tekirdağ çevresinden çıkıp elit seviyede top oynayan ne erkek ne kadınlarda voleybolcu sayısı yok denecek kadar az. Beden eğitimi öğretmeni olan Şinasi Dumrul hocam yaklaşık 1 sene önce Kapaklı Sitespor adına spor okulu açtı. Kapaklı’da yaklaşık 5 ay önce de Fenerbahçe Voleybol Spor Okulu açıldı. Burada çok büyük bir potansiyel var, sadece doğru yönlendirmenin yapılması lazım. Buradaki çocuklar potansiyel olarak hazırlar potansiyel olarak iyiler biz bunu gördük spor okulu açtık.

"TÜM KATEGORİLERDE LİGE KATILACAĞIZ"

 Daha sonra biz Sitespor olarak ikinci ligde bir isim hakkı satın aldık ve ikinci ligde profesyonel kadın voleybol takımı kurmaya karar verdik. Hemen bunun akabinde Kamil hocam ve Fenerbahçe Spor Okulunun kurucularından Fenerbahçe profesyonel voleybolcusu Burak Mert ile bir görüşme yaptık. Biz burada Kapaklı’da ayrı bir oluşum Çerkezköy’de ayrı bir oluşum içerisindeydik. Tek bir takım olarak işbirliği içerisine girip güçlerimizi birleştirerek neden daha iyi şeyler yapmayalım gibi bir düşünceye sahip olduk. Ondan sonra böyle bir iş birliğine gittik ve böyle bir proje oluşturduk. Bu projemiz kısa süreli bir proje değil ilerleyen zamanlara da yaymayı düşünüyoruz. Fenerbahçe Spor Okulu antrenmanındayız. Hemen peşinde Kapaklı Sitespor ikinci lig antrenmanını izleme imkanları var. Çıktıktan sonra tribünlere oturup onları da izleyebilecekler. Alt yapıda biz kızlarda mini, midi, küçük, yıldız, genç bütün kategorilerde müsabakalara katılacağız. İkinci lig de A takımı ile müsabakalara katılacağız.’’ dedi.