Kapaklı’da yaşanan su sorunu gün geçtikçe vatandaşı canından bezdirmeye devam ediyor. Yeterli arıtmanın olmadığı ve su kaynağının yetersiz olduğu Kapaklı’da bırakın su içmeyi kirlilik ve kokudan dolayı elinizi, yüzünüzü yıkamak bile imkansız hale geliyor. Kapaklı’da yaşayan vatandaşlar, ‘Artık yeter!’ diyerek hem yerel hem de hükümet yetkililerinden sorunun bir an önce çözülmesini talep ediyor.

Hürriyet Caddesi kaderine terk mi edildi? Hürriyet Caddesi kaderine terk mi edildi?

"BAZI NOKTALARA SU ÇIKMIYOR"

Yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte Kapaklı’da yaşanan su sorunu gittikçe artmaya başladı. 1., 2. katlara bile zaman zaman yeterli su verilemezken, musluklardan akan kirli ve ağır koku içeren su vatandaşı isyan etme noktasına getirdi. Vatandaşların en temel ihtiyaçlarının başında olan su ile ilgili yıllardır Kapaklı’da yeterli bir yatırım yapılmazken, kuyulardan çekilen suyun kalitesinin azalması ise var olan sorunun artmasına neden oldu. Vatandaşlar, kalıcı çözüm için yer üstü sularının kullanılması ve arıtma sisteminin yapılmasını talep ediyor.

"BIRAKIN SU İÇMEYİ, YÜZÜNÜZÜ YIKAMAK BİLE ZOR"

Konuyla ilgili gazetemize ulaşan bazı vatandaşlar, "Kapaklı'da sularımız kirli akıyor ve kokuyor. Bırakın su içmeyi elimizi, yüzümüzü yıkarken bile zorlanıyoruz. Yıllardır çile çekiyoruz, yetklilerin sesimizi duymalarını istiyoruz" ifadelerini kullandı.