Her geçen gün artarak devam eden Kapaklı’daki su sorunu ile ilgili yetkililere seslenen vatandaşlar, herhangi bir gelişme olmaması nedeniyle tepkisini sürdürüyor.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye meclisine ve Kapaklı Belediye Meclisine defalarca konu olan Kapaklı’daki kirli su sorunu çözülmek bilmiyor. Çevredeki birçok bölgede su arıtma tesisi mevcutken Kapaklı’da eksik olan tesis sebebiyle vatandaşlar, kuyulardan gelen toprak karışımlı suyu direkt olarak evlerinde kullanıyor.   

ŞİKAYETLER ARTARAK DEVAM EDİYOR  

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin ve TESKİ yetkilileri tarafından sık sık Kapaklı’da bulunan kuyuların içindeki su seviyesinin düştüğü açıklanırken bu sebepten dolayı Kapaklı’da yaşayan vatandaşların kahverengi su şikayetleri aynı oranda artmaya devam ediyor.   

Su 3

KUYULARDAKİ SU SEVİYESİ HIZLICA DÜŞÜYOR  

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) dolayısıyla her geçen gün hızla artan Kapaklı nüfusu nedeniyle kuyularda bulunan suyun düştüğü Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin tarafından da açıklanmıştı.  

GÖZLE GÖRÜLÜR BİR GELİŞME YOK  

Bölgede bulunan vekilinden başkanına, sanayicisinden müdürüne tüm yetkili isimler tarafından Kapaklı’da ciddi bir su problemi olduğu söylenirken gözle görünür herhangi bir gelişmeye imza atılmaması vatandaşlar tarafından tepki çekiyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer “sorunu bir an önce çözeceğiz” derken Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin de “elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız” şeklinde cevap veriyor. Fakat ne büyükşehir ne de ilçe belediyesi bu konu ile ilgili bir çalışma göstermiyor.  

Su 2

BUGÜNE KADAR KİMLER NE SÖYLEDİ?  

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, seçim sonrası Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer’i makamında ziyaret ederek Kapaklı’daki su sorunu ile ilgili fikir alışverişinde bulunduklarını söyledi. Ardından Ayvacık Barajı’ndan Kapaklı’ya temiz su verileceğini ve vatandaşların 2025 yılında temiz suya kavuşacağını bildirdi.  

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer, Kapaklı’ya gelerek TESKİ Kapaklı Şube Müdürlüğünü ziyaret etti. Yapılan ziyaret sonrası konuşan Yüceer, Kapaklı’nın su sorunun farkında olduklarını ve yaşanan bu olumsuz durumu çözmenin birinci öncelikleri olduğunu ifade etti.  

Su 1

İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Selcan Taşçı Hamşıoğlu, sosyal medya üzerinden tüm yetkilileri etiketleyerek “Su sorununu biliyorsunuzdur ama bir de ben bildireyim” dedi. Ona cevap veren AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mestan Özcan ise, “Milletvekilimiz sanırım Tekirdağ’da su ile alakalı çekilen tüm eziyetlerin TESKİ’nin sorumluluğunda olduğunu bilmiyor” cevabını verdi.  

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde Kapaklı’da İçme Suyu Deposu ve İçme Suyu Terfi Merkezi temel atma töreninde konuşan Kadir Albayrak, “2018 yılı Kapaklı’nın yılı olacak. Kapaklı’da su sorunu çözülecek” dedi.  

BİR TÜRLÜ ÇÖZÜLMEDİ  

Vekiller birbiriyle tartıştı, farklı farklı sözler verildi, başkanlar değişti ama Kapaklı’nın su problemi bir türlü çözülmedi mağdur yine vatandaş oldu.