ÇEF’te Saray Belediyesi’nin standı ilgi çekti ÇEF’te Saray Belediyesi’nin standı ilgi çekti

Kapaklı Gazetesi - Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası yönetiminin oda seçimlerinin 8 Kasım 2022 Salı günü oda binasında yapılması talebini değerlendiren Çerkezköy İlçe Seçim Kurulu, seçimlerin hafta sonu oda binasında yapılmasına karar verdi. 

Yeşil Liste'nin Adayı Ömer Karadeniz ve ekibi de önceki gün Çerkezköy Adliyesine giderek odanın almış olduğu seçim tarihi ve seçim yeri kararına itiraz etmişti. Karadeniz ve ekibinin başvuru talebini değerlendiren İlçe Seçim Kurulu, başvuruyu kısmen kabul ederken, kısmen reddetti.

İlçe Seçim Kurulu, 15 meslek komitesi için en az 15 sandık oluşturulacağı ve her sandık bir başkan iki üyeden oluşacağından toplamda en az 45 asil, 45 yedek kamu görevlisi belirlenmesi gerektiğinden hafta içinde seçim yapılması halinde kamu iş ve işleyişinin aksamasına, vatandaşların mağdur olmasına neden olacağını göz önünde bulundurarak seçimlerin hafta içi yapılmasını uygun görmedi. 

Ayrıca İlçe Seçim kurulu, oda hizmet binasında yapmış olduğu incelemede seçimlerin oda hizmet binasında yapılmasında bir sakınca görmedi.